Fransk Mat

Fransk Mat

  • 5 Recept
Pain d'épices - Sébastien Boudet

Pain d'épices - Sébastien Boudet

Krossa alla kryddor i en mortel och värm upp kryddblandningen tillsammans med grädden, kastanjehonungen och zesten från citronen och apelsinen till 50 grader i en kastrull på låg värme
Confit byaldi - Mammas ratatouille

Confit byaldi - Mammas ratatouille

Skär paprika, zucchini, tomater, aubergine och rödlök i tunna skivor. 13 tomater. 11 röd paprika 1 gul zucchini 1 grön zucchini 3 tomater 1 aubergine 1 rödlök (använd gärna färsk knipplök med blast) 1 hel vitlök färsk timjan havssalt, svartpeppar smör eller olivolja till formen 5 –6 lagerblad olivolja bröd, grönsallad och kallpressad olivolja till serveringSätt ugnen på 160 grader
Falukorv på Medelhavsvis

Falukorv på Medelhavsvis

5 dl passerade tomater. Medelhavsfalukorv600 g falukorv 200 g getost 1 zucchini 1 aubergine 1 paprika 4 klyftor vitlök 2 gul lök 10 kvistar timjan 3 kvistar rosmarin 5 dl passerade tomater olja salt peppar
Fransk potatisgratäng

Fransk potatisgratäng

Ingredienser Portioner. 6 1 1/2 kg potatis (av fast sort) 3 dl vispgrädde 6 dl mjölk 2 msk finhackad vitlök 1 msk salt 1/2 tsk grovmalen svartpeppar 2 1/2 dl riven ost Lägg till i inköpslistan