Innan vi gick och la oss fick jag dock lust att baka painauchocolate på färdig smördeg och det blev väldigt gott, choklad + nutella + smördeg är aldrig fel =)
painauchocolate Ingredienser. Här kommer ett snabbt och enkelt recept på jättegoda painau chocoalte som bara tar 30 minuter att göra och som är supergoda att äta till frukost när man vill lyxa till det lite
är att skära ut en ”lagom” bit smördeg(efter hur sugen du är ) och just idag hade jag Rene Voltaires Hazelnut & Chocolatespread hemma så då bredde jag ett lager av denna ljuvliga kräm på smördegen, rulla ihop och lägg den eller dem på en plåt, pensla med uppvispat ägg och strö på mandelspån
Painau Chocolat är ett favoritbakverk som härstammar från Franrike. Det är väldigt enkelt att göra och det har inte riktigt blivit populärt att baka painau chocolat än i Sverige men förhoppningsvis så hittar fler den gömda skatten i att kunna baka det här goda bakverket oftare
Jag har ett doftljus med doften PainAu Raisin. Jag har aldrig ätit en Pan Au Raisin tidigare och vet inte om de görs med någon form av briochédeg eller smördeg, men kan medddela att dessa blev sjukt goda
Dag 1. Blanda alla mjölsorter på ett bakbord och gör en urgröpning mitt i. Tillsätt vatten, levain och salt i urgröpningen och arbeta in mjölet i vätskan, lite i taget, tills du har en mjuk, ganska kladdig deg
250 g färsk smördeg, på rulle 100 g nutella 75 g mörk choklad (av bra kvalitet) 100 g mandelmassa 1 apelsin, rivet skal 1 ägg (ekologiskt) mandelspån, att strö över innan gräddning florsocker, att pudra ovanpå bröden vid servering
Fondant auchocolate är helt magiskt tycker jag. Så idag när jag blev rastlös bakade jag det. Mumma. Det blev några små och sen gjorde jag två stora formar också
) med en alldeles egen variant något som de vet att jag tycker om – nämligen Painau Chocolat fast med pistagepraliné och en god kopp Americano från Slöinge Kafferosteri
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.