Lägg sedan degen uppochner i en mjölad jäskorg och placera korgen i en plastlåda med lock. Tillsätt vatten, levain och salt i urgröpningen och arbeta in mjölet i vätskan, lite i taget, tills du har en mjuk, ganska kladdig deg
Lägg bröden på en plåt och snitta dem med en vass kniv. Dags att avnjuta ett riktigt gott bröd, helt utan konstiga tillsatser och helt utan jäst, med smältande smör eller något annat gott på
Idag blev det luxfrukost med smaskiga franska painau chocolate från Leilas recept. Vera har börjat smått med smakportioner men än så länge är det inte så uppskattat utan det mesta åker ut
Jag har ett doftljus med doften PainAu Raisin. Jag har aldrig ätit en Pan Au Raisin tidigare och vet inte om de görs med någon form av briochédeg eller smördeg, men kan medddela att dessa blev sjukt goda
250 g färsk smördeg, på rulle 100 g nutella 75 g mörk choklad (av bra kvalitet) 100 g mandelmassa 1 apelsin, rivet skal 1 ägg (ekologiskt) mandelspån, att strö över innan gräddning florsocker, att pudra ovanpå bröden vid servering
Le pain de Lodève medlevain enligt Jan Hedh. ) med en alldeles egen variant något som de vet att jag tycker om – nämligen Painau Chocolat fast med pistagepraliné och en god kopp Americano från Slöinge Kafferosteri
Det var hur som helst första gången som jag gjorde painau chocolat och det kommer jag göra igen, de blev hur goda som helst med en ganska stark chokladsmak
Idag blev det luxfrukost med smaskiga franska painau chocolate från Leilas recept. Vera har börjat smått med smakportioner men än så länge är det inte så uppskattat utan det mesta åker ut
När vi renoverade köket tyckte jag att vi tog till med antalet skåp, men det är bara att inse att det ändå blev för lite, för jag skulle kunna ha hur mycket olika porslin och köksgrejer som helst
Det är ju onekligen lite pyssel med det, och det är inte gjort i en handvändning – men jag vet ju att min franska fru gillar den här typen av bakverk, och jag är väl onekligen lite svag för dem också när de är välgjorda
är att skära ut en ”lagom” bit smördeg(efter hur sugen du är ) och just idag hade jag Rene Voltaires Hazelnut & Chocolatespread hemma så då bredde jag ett lager av denna ljuvliga kräm på smördegen, rulla ihop och lägg den eller dem på en plåt, pensla med uppvispat ägg och strö på mandelspån
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.