En lyxig och enkel räkpaj som kan få det att vattnas i munnen av blotta tanken på den. Lägg dem i formen, rör ihop ingredienserna till fyllningen, smaka ev
1125 g kallt smörDela smöret i mindre bitar och blanda med mjölet till en smulig massa. 1Tillsätt vatten och blanda ihop till en deg. 10 minuter på 225 °C
Lägg lök i pajskalet och häll på äggstanning. Mixa ihop alla ingredienser till pajdegen i matberedare. Stek löken i smör tills den mjuknar, ställ åt sidan
Blanda ner de smörstekta kantarellerna och ruccolan och bred ut smeten på degen. In i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter eller tills pajen fått en fin gyllene färg
Eller lägg i frysen och förvara i plastpåse. 150 g lagrad ost, till exempel lagrad prästost Arbeta snabbt ihop smör, mjöl, vatten och salt till en smidig deg. Grädda på 200 grader i cirka 20-25 minuter tills pajen känns fast och lyft sig en aning
Lägg mjöl och bitar av smör i skålen till matberedaren med kniven monterad. Kör till en smulig massa. Tillsätt crème fraiche och kör tills det bildas en degboll
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.