150 g
lagrad ost, till exempel lagrad prästost Arbeta snabbt ihop smör, mjöl, vatten och salt till en smidig deg. Låt stå kallt i minst 30 minuter. Eller lägg i frysen och förvara i plastpåse. Tina sakta i kylen.
1 Tumma
ut degen i en pajform som mäter cirka 26 cm i diameter.
1 Snitta
purjolöken längs med och skölj noga. Skiva och finhacka. Fräs i smör utan att det tar färg i cirka 5 minuter. Vispa samman grädde med ägg, dill och citronsaft. Fyll pajskalen med stekt purjolök och lax. Häll över äggstanningen.
1 Riv
osten och toppa pajen. Grädda på 200 grader i cirka 20-25 minuter tills pajen känns fast och lyft sig en aning.
Frasig filodegspaj med spenat och fetaost. Pajen är inspirerad av Balkans pite med spenat. Istället för att göra egen deg, som man gör när man lagar pite, så har jag gjort det enkelt för mig själv och använt färdigköpt filodeg
Pajdeg. 1100 g smör. 11 dl riven ost. 13 dl vetemjöl. 13 msk kallt vatten. 1Fyllning. 1500 g nötfärs. 1140 g hushållsmedwurst eller någon annan sorts rökt bacon/salami
Ett läsartips från Linda Andersson. Supergod paj med mycket smak. Den var enkel att göra också. Jag gjorde 1,5 sats av creme frache/ostfyllningen ovanpå
Matrecept. God medelhavspaj. God eftermiddag. Den här helgen har det varit fullt upp hela tiden. igår var vi i Norrköping hos Felicias kusin som fyllde 2 år och idag har vi hälsat på den andra kusinen på Lilla Essingen och ätit lunch där
600 g färs 1 påse tacokrydda eller ca 2 msk egenmixad tacokrydda- recept HÄR. 2 dl creme friache (naturell eller gärna smaksatt med paprika och chili) 230 g tacosalsa 4 dl riven ost Degen 100 g smör 2 dl vetemjöl ½ tsk salt 3 dl mjölk 3 ägg Recept på tonfiskrulle hittar du HÄR
Kommentarer
hybba1
Otroligt gott
Logga in eller Registrera för att kommentera.