1 pajdeg
valfri Fyllning: 1 st rödlök 1 msk smör 2 st kycklingfil 140 g bacon 1 st vitlöksklyfta 2 dl riven ost Äggstanning: 3 st ägg 2.5 dl matlagningsgrädde salt peppar 1 st röd paprika Servering: rucola Ugn: 225°Gör en valfri pajdeg.
1 Fyllning:
Skala och hacka löken och fräs den mjuk i en stekpanna med smör. Strimla kyckling och bacon och stek tillsammans med löken. Tillsätt pressad vitlök. Strö osten i det förgräddade pajskalet och lägg i fyllningen.
1 Äggstanning:
Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar och häll i pajskalet. Strö över strimlad paprika och grädda i 40 minuter. Servera med rucola.
Häll i det kalla vattnet och kör tills det blir en degboll. Ta upp degen och lägg i en plastpåse. Ta ut degen och kavla den och lägg i en pajform eller små portionsformar
Fräs köttfärsen och purjolöken, lägg i baconbitarna. Tillsätt champinjoner och fräs ur vätskan. Tillsätt kryddor, tomatpurén, soyan och pressa i vitlöken
Ni kanske ska ha gäster över och då är det perfekt att bjuda på denna supersmarriga tacopaj. Jag älskar tacos och älskar matpajer och denna påminner en hel del om den vanliga tacopajen med creme fraiche som jag brukar göra, men denna är i större format
Tillsätt vatten och tomatpuré. Vispa samman äggen med mjölk, Philadelphiaost, salt och peppar. Riv ostsorterna och fördela osten i de förgräddade pajskalen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.