1125 g
kallt smörDela smöret i mindre bitar och blanda med mjölet till en smulig massa.
1 Tillsätt
vatten och blanda ihop till en deg.
1 Låt
gärna degen ligga svalt i kylskåpet en stund innan du kavlar ut den. Du kan om du vill trycka ut pajdegen i formen direkt och nagga botten med en gaffel innan den får vila cirka 30 minuter i kylen.
1 Sedan
är det bara att förgrädda pajskalet i din ugn. 10 minuter på 225 °C.
Här är recept på en klassisk ost- och skinkpaj med färdig pajdeg. 250 g färsk pajdeg. Lägg pajdegen i en pajform, ca 25 cm i diameter (för 4 port). 250 g färsk pajdeg
Lillördag igen. Härligt med sol också efter några dagar med regn och minusgrader på nätterna. För första gången denna vecka blev lunchpromenaden åter en skön upplevelse med solbrillorna på
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.