Oxfilé med shiitakesvamp, rökt sidfläsk och blåbärssky
Matklubben.nu
Matklubben.nu
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Potatisterrin
  • 600 g mandelpotatis
  • skalad
  • i tunna skivor
  • 50 g smör
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 10 kvistar timjan
  • plockade blad
  • 100 g västerbottensost
  • riven
  • 2 lika stora brödformar
  • bakplåtspapper
  •  
  • Blåbärssky
  • 4 schalottenlökar
  • finhackade
  • 1 palsternacka
  • skalad
  • i små bitar
  • 1 msk smör
  • 3 msk råströsocker
  • 2 msk balsamvinäger
  • 4 dl rött vin
  • 1/2 dl koncentrerad fond (kalv-
  • ox- eller viltfond
  • 1/2 msk majsena
  • salt
  • peppar
  • 1 dl blåbär
  •  
  • Shiitakesvamp
  • 200 g rökt sidfläsk
  • i små tärningar
  • 250 g shiitake
  • rensad
  • 1 msk smör
  • salt
  • peppar
  • 2-3 salladslökar
  •  
  • Oxfilé
  • 1 msk smör
  • 4 skivor oxfilé
  • à 170 g
  • salt
  • peppar

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.