Det är bara att lägga upp lite fräscha grönsaker på tallriken (eller i matlådan), komplettera med de marinerade baljväxterna och vips så har man en god och nyttig måltid
Vilken succéstart sidan fått, det kommer att bli spännande att följa utvecklingen och läsa allt intressant som de olika kostrådgivarna delar med sig av
En snabblagad lunch eller middag är att medans spaghettin kokar så gör jag en sås genom att steka bitar av röktsidfläsk tillsammans med kantareller och lite hackad rödlök, när de fått färg häller jag på grädde som får koka och ta smak av allt det goda som nyss stekts i pannan
Svartkål, röktsidfläskoch champinjoner. Tärna rödlöken ochsidfläsket. Ta upp chipsen med en hålslev eller något liknande, lägg på hushållspapper, salta och låt torka
I förra veckans annonsblad hos Hemköp hittade jag ett lockande recept på Högrevsgryta medröktsidfläsk morötter och Bourbon (whiskey) som jag lagade till och serverade till kvällens middag
Strö på ett lager gruyèreost, gul lök, sidfläskoch lägg på svartkålsblad. Försök att sträcka och vika degen medan du knådar, på så vis sträcks glutenproteinet och botten blir mycket krispigare
Smaka av med salt och peppar. Bryt salladen i bitar, skär inte med kniv då blir salladen kompakt. Tillsätt sardeller, pressad vitlök, citronsaft, senap och worcestershiresås
röktsidfläsk eller bacon. Servera med stekt sidfläsk eller stekt bacon och rostade valnötter. I helgen var det extrapris på aubergine, och då blev jag sugen på att laga fetaostgratinerad aubergine till middag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.