Blanda under tiden ricotta med finhackade valnötter, honung, salt och peppar. Så att säga att de är en last är kanske fel - jag tänker fortsätta äta mina fikonmedan de fortfarande finns att få tag på färska från marknaden
Riv eller hyvla osten över fikonen, ringla över honungoch ställ in i ugnen tills allt får fin färg. Dela fikonen i klyftor och arrangera på ett ugnsfast fat
Riv eller hyvla osten över fikonen, ringla över honungoch ställ in i ugnen tills allt får fin färg. Dela fikonen i klyftor och arrangera på ett ugnsfast fat
Färska fikonmed gorgonzola ochhonungFikonHonungGorgonzolaPepparSkivafikonen i ca en halv centimeter tjocka skivor, lägg på en teskedsstor bit gorgonzola på varje skiva, klicka på lite honungoch peppra
BAKADE FIKONMED GETOST, HACKADE NÖTTER OCHHONUNG. Du kan med fördel kryssa dem lite med en vass kniv och öppna upp dem lite för att lättare fylla dem lite extra
Avsluta med lavendel, rosmarin och lagerblad. Blanda honung, olja och vinäger i en liten skål. Skölj fikonenoch skär dem i halvfärdiga klyftor (inte ända ner), som på bilden
Vissa av de flytande honungssorterna innehåller inte ren honung utan honung blandad med socker. Klyfta fikonenoch lägg dem på ricottan, ringla över honungenoch servera
Kom just hem efter ett frisörbesök med sonen. Karamelliserade valnötter. Det var nästan så att jag önskade att jag också hade haft en klipptid, det är så skönt att sitta i en frisörstol och bli omhändertagen - lite vardagslyx
Gratinerad chèvre med valnötter ochhonung på ett grovt bröd. Och sallad till det. Förra veckan när min man var bortrest i jobbet såg middagen för mig ut så här
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.