Färska fikonmed gorgonzola ochhonungFikonHonungGorgonzolaPepparSkivafikonen i ca en halv centimeter tjocka skivor, lägg på en teskedsstor bit gorgonzola på varje skiva, klicka på lite honungoch peppra
Lägg upp på tallrik, ringla över honungoch servera med lite ruccolasallad. Rosta brödskivorna och låt svalna, lägg brödet på bakplåtspapper på en plåt, lägg på osten och toppa med valnötter
Då bakade jag ett bröd medgetost, nötter ochhonung. Jag hoppas ni alla har haft en riktigt härlig jul med massa god mat och en lugn tid med nära och kära
4 500 g brysselkål 2 msk smör salt och peppar 1 apelsin 2 msk balsamvinäger (eller fikonvinäger) 1 msk strösocker 4 färska fikon 65 g salladsmix 1 dl valnötter 200 g getost Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Stek på medelhög värme på båda sidorna i en torr stekpanna och dela sedan i fjärdedelar. Det var även väldigt bra mat för barnen då det är enkelt att äta med händerna
Riv eller hyvla osten över fikonen, ringla över honungoch ställ in i ugnen tills allt får fin färg. Dela fikonen i klyftor och arrangera på ett ugnsfast fat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.