Igår provade jag att göra det kalljästa brödet i en grövre variant med dinkel och linfrön. Forma till små frallor eller klicka ut degen direkt på en plåt med bakplåtspapper
Fantastiskt gott med smör, ost och kanske lite marmelad. Idag använde jag mig av rågmjöl, linfrön och gula russin men vill man göra ljusa bullar kan du ta enbart vetemjöl
Det finns inget bättre än nybakade frukostbullar på morgonen. Bästa frukosten med hemmagjorda bullar. Forma degen till 6 stycken bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper
Brödet blir sådär bagerisnyggt och rustikt med snygga sprickor på den knapriga ytan. När du sätter in plåten med de kalljästa frallorna, häll ett glas vatten eller några isbitar på den heta långpannan och stäng snabbt ugnsluckan
Då blir dem som nybakade. Pensla med vatten och strö över tex, havregryn, vallmofrö. Sätt degklickar på en plåt med bakplåtspapper med två skedar och låt bullarna vila medan ugnen värms till 220 grader (varmluft 200 grader)
Pensla bullarna med uppvispat ägg, strö på pärlsocker och mandel. Om man så önskar, så kan man även glasera bullarna med lite florsockerglasyr strax innan de skall serveras
Tryck/kavla försiktigt ut degen på en långpanna med bakplåtspapper. Pudra över vetemjöl med en sil. Täck löst över degen med plastfilm och förvara kallt över natten, ex-vis i ett kylskåp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.