Fantastiskt gott med smör, ost och kanske lite marmelad. Idag använde jag mig av rågmjöl, linfrönoch gula russin men vill man göra ljusa bullar kan du ta enbart vetemjöl
Igår provade jag att göra det kalljästa brödet i en grövre variant med dinkel ochlinfrön. Forma till små frallor eller klicka ut degen direkt på en plåt med bakplåtspapper
Tillsätt linfrön, solrosfrön, honung och salt. Förra veckan visade jag er bilder på frukostfrallor med lin- ochsolrosfrön som blev lite överjästa och lite för mörka
Pensla med ägg. Smält smöret och blanda det i linsblandningen. Lös upp jästen i lite mjölk och tillsätt. Tillsätt anis, fänkål och pomerans (kan bytas mot brödkryddor)
Lagom jobbigt att slänga ner allt i bunken och sätta på maskinen =) Brödet blev super gott och uppskattades mycket av alla familjemedlemmar, så mycket att alla bröden åts upp på en dag
Jag har bakat detta bröd i vår gasolgrill, under sommaren, med lite passning så fungerade även det. Tillsatte jag också lite linfrön, då det ger lite mer stadga till bröden tycker jag
Ni som är bekanta med bloggen vet att det finns en hel del recept på just kalljästbröd, det blir så otroligt god smak och känslan av nybakat på morgonen är ju bara så härlig
Häll i salt, grahamsmjöl, vetemjöl och vetekli. Strö på solrosfrön. 12 msk solrosfrön. 125 g jäst (0,5 förp) 6 dl vatten, kallt 1 tsk salt 3 dl grahamsmjöl 8 dl vetemjöl 1 dl vetekli 2 msk solrosfrönRör ut jästen i lite av det kalla vattnet
Pensla bullarna med ägg och strö över solrosfrön. Täck med bakduk och ställ in i kyl över natten. Vare sig det är snabba småbröd med bakpulver i som scones eller om det är stora limpor som jäst i dagar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.