16 st 5 dl fiberberikade havregryn 2 dl grovt rågmjöl 1 dl rågkross 1 dl hela linfrön 2 tsk salt 7 dl vatten eller mjölk 2 msk olja 50 g färsk jäst 8 dl vetemjöl Lägg till i inköpslistan
Pensla med ett uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Blanda de torra ingredienserna i en skål, gör en grop i mitten och ha i ägget och cirka hälften av vattnet
Späd med kallt vatten och låt den kallna. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Smula ner jästen i en degbunke med "gröten" och tillsätt sirap, salt och nästan allt mjöl
Som tack för detta får du frasiga frallor med knaprigt hölje och poröst innandöme. Har man inte tid eller ork att sätta igång ett bak på morgonen är nattjästa frallor ett utmärkt alternativ med minimal arbetsinsats
Vänd dem lite då och då så får de en jämn stekning med lagom mycket färg. Dela degen i 10 lika stora bitar och kavla ut dem i omgångar, mjöla bordet om det behövs. Hetta upp en panna med olja eller smör och stek bröden ca 2 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.