Glutenfritt långpannebröd med oilvolja, timjan och flingsalt. Idag ska jag dela med mig av ett recept på ett gott, lättbakat och användbart och glutenfritt bröd som jag bakade i en mindre långpanna/ugnsform i helgen
Men visst är det underbart att vakna upp til en dag med sol som skiner. När vi varit utomlands så har jag fått ladda batterierna med sol och värme, och då blir vintern så mycket lättare att uthärda
Först ut är detta glutenfria bröd. Dela den i två och arbeta till runda bröd med hjälp utav mjölet. Måndag och vi river av en vecka med fyra nationella prov i engelska för åk 6 och 9, sambedömning av svenska nationella uppsatser och annat skojsigt. Arbeta degen i maskin med degkrok i cirka 5 minuter tills du har en jämn och fin deg. Låt jäsa under bakduk i cirka 30 minuter, sikta med resten utav mjölet och snitta degen med en liten vass kniv
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.