Det här goda brödet är supergott att äta till kräftor med en god kryddost eller brännvinsost på och vi åt det här brödet när vi hade min mans bror med fru över på middag i söndags
Pensla de färdigjästa bröden med ägg och strö på ost eller frö. 250 gr som sänkes till 200 gr när bröden sätts in. Grädda bröden i 20-25 minuter och bullar i 10-12 minu-ter
Efter att jag jobbat på eftermiddagen bakade jag ett riktigt gottbröd med rågsikt, gjorde kyckling wok och nybakat, varmt bröd till tjejerna när de kom från jobbet ikväll, populärt
Sååå gott att ni vill baka fler ofta. Vem kan få nog av nybakatbröd. När det går fort och det är mjukt och luftigt då har man kommit långt med sitt bröd
Grädda bröden så här. Ta upp degen, knåda den på mjölat bakbord och baka ut den, antingen till 2-3 limpor eller 4 brödkakor. Sätt ugnen på 200 grader och låt degen bröden jäsa 30 minuter under bakdukar. Brödkakor 12-15 minuter mitt i ugnen
Knåda och forma den till två stora runda bröd. Havrebröd med äppelmos (2 bröd). Sätt in i ugnen i 180 grader till bröden fått fin färg, nått en innertemperatur på 98°C eller känns ihåliga när man knackar i botten. Havrebröd med äppelmos (2 bröd)
Eftersom detta bröd är ganska sött så det är väl inget bröd som man ska äta varje dag direkt, men då och då tycker i alla fall jag att det är okej att käka ett lite sötare matbröd bara för att det är gott
Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gottbröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.