Underbara hembakta bröd. Jag snubblade över det här recept en kväll förra veckan när jag surfade runt på webben dedikerad att hitta ett nytt recept för kalljäst bröd
Igår provade jag att göra det kalljästa brödet i en grövre variant med dinkel och linfrön. Forma till små frallor eller klicka ut degen direkt på en plåt med bakplåtspapper
Foto. Karin / bevemyrs blogg. En vardagskväll kan smaka så himla gott. Särskilt om det serveras nygräddat, charmigt, knubbigt bröd gjort i en gjutjärnspanna
Ett lätt sätt att få nygräddade frallor på morgonen utan att behöva ställa sig och baka. Då jag befann mig i Söderhamn tog jag med mig de nygräddade frallorna hem till min syster och hennes familj, alltid roligt när man kan glädja andra med en doft av nybakt
S Ö N D A G. Serverade nybakat bröd till frukost idag. Gjorde degen och bakade ut den igår kväll, plastade in och lät den sedan nattjäsa nere i matkällaren, (eller i kylskåp om plats finnes)
Fyllda bröd. Dessa bröd heter ”pizzabröd” hemma hos oss för att det är just vad dom är. Fyllda bröd med smak av pizza, tomatsås, riven ost och annat gott i
Du behöver. en ugnsfast gryta med lock. 1. Dag 1. Lös upp jästen i vattnet. Rör ner vetemjöl och salt. Täck med plastfolie och ställ i kylen över natten
Jag gillar verkligen idén med kalljästafrallor. Det är den perfekta helgfrukosten - nybakade frallor utan att behöva skramla med degbunkar, knåda deg och vänta på jästider
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.