Blanda i filmjölk, rapsolja, sirap och slutligen rågsikt och salt till en lös deg. Ställ gärna en rostfri behållare med vatten i botten av ugnen eller spreja med en blomspruta in i ugnen för att få en fin skorpa
Igår provade jag att göra det kalljästa brödet i en grövre variant med dinkel ochlinfrön. Forma till små frallor eller klicka ut degen direkt på en plåt med bakplåtspapper
Fantastiskt gott med smör, ost och kanske lite marmelad. Idag använde jag mig av rågmjöl, linfrönoch gula russin men vill man göra ljusa bullar kan du ta enbart vetemjöl
APRIKOS OCHLINFRÖ, två små bröd. Men det händer att jag formar dem lite mer omsorgsfullt, som härom dagen när jag bakade det här nattjästa brödet med hackad aprikos och krossade linfrön
Blev så sugen att baka Martins bröd med aprikoser ochlinfrön. Och jag bytte ut mjölet och aprikoserna mot sultanrussin(gula russin) pga mina aprikoser var slut
Igår kväll bakade jag och mamma små söta hallonpajer med vit choklad. Anledningen till att jag valde att göra ett pajskal istället för ett lock av pajdegen var att jag ville använda mina små fina pajformar med löstagbar kant
Lägg en bakduk i en korg, mjöla den rikligt runtom och lägg ner degen, vik över duken över degen. Tillsätt rågsikten, morötterna och oljan och rör till en slät smet
Häll i tomat ochsmåkoka ihop på medelvärme. Fräs lök, vitlök och paprika lätt i ghee. Blanda ner kokt skivad okra, basilika, salt, peppar och citronsaft
Tillsätt filmjölken och därefter resten av ingredienserna. Forma 10 bröd, lägg på bakpappersklädd plåt och täck med plastfolie. Pensla bröden med vatten och grädda dem i 10-12 minuter i 200°C
Lite kletiga att forma till bullar men klicka ut lika stora klickar på plåten med bakplåtspapper innan du formar dem till bullar, så slipper du att gegga med dem en extra gång för att få dem lika stora
Tillsätt filmjölken och därefter resten av ingredienserna. Forma 10 bröd, lägg på bakpappersklädd plåt och täck med plastfolie. Pensla bröden med vatten och grädda dem i 10-12 minuter i 200°C
När du ändå är i farten kan du göra i ordning en plastpåse eller burk med en sats av de torra ingredienserna, så är det lätt nästa gång det blir bakdags att bara tillsätta fiberhusk, ägg, olja och yoghurt medan ugnen värms upp
Vispa samman äggen med grädde, salt och peppar. Bjud pajerna ljumma tillsammans med en sallad. Finfördela matfett och ost i mjölet till en grynig massa
Servera med hackad rödlök, gräddfil och en klick stenbitsrom. Vi hann iallafall umgås en stund med resterande "skivare" och avnjuta flera olika pajer och kräftor för de som gillar, jag åt en och sedan räkor istället
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.