Till efterrätt kommer det bli en variant av trifle, en vanlig dessert i Storbritannien och Australien, så idag förbereder jag med att baka en saftigsockerkaka som är en av ingredienserna
Smörj och bröa en sockerkaksform. 1Smör och ströbröd till formen. 1Vispa smör och socker poröst. 1Tillsätt ett ägg i taget och rör kraftigt. 1Rör ner mjöl, vaniljsocker och bakpulver. 1Grädda i 150-175 grader i 50-55 minuter. 1Låt den stå några minuter innan den stjälps upp
rivet skal och saft av 1 citron. Receptet gäller för 15 bitar 50 g Arla® Svenskt Smör 1 dl Arla® mjölk 3 ägg 3 dl strösocker 3 dl vetemjöl 1 tsk vaniljsocker 2 tsk bakpulver 1 krm salt rivet skal och saft av 1 citron
1 kaka 3 ägg 3 dl strösocker 3 1/2 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 1/2 dl mjölk 50 g smör eller margarin Smaksättning kardemumma malen ingefära rivet skal av grapefrukt eller annan citrusfrukt solroskärnor färsk basilika eller citronmeliss Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Blanda olja smör och. 100 gr margarin smält3 stora ägg2,5 dl socker1 msk vaniljsocker 2 tsk bakpulver 1 msk rapsoljaRivet skal och saften från en citron 1 dl mjölk4,5 dl vetemjölVispa ägg och socker poröstBlanda alla torra ingredienser i en bunke
Rör ner dulchedelechenoch rör med en handvisp tills allt löst sig. Ta bort etiketten från burken medkondenserade mjölken och lägg i en kastrull med vatten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.