Borsta och tvätta musslorna rena, släng alla som inte är stängda helt. Fina färska musslor. Häll på vin, vatten ochgrädde, tillsättfiskbuljongtärningenochtimjan
IngredienserPortioner. 4 2 kg musslor 50 g smör 1 dl finhackad schalottenlök (1 dl motsvarar ca 6 st) 3 finhackadevitlöksklyftor 1/2 l torrt vittvin 1 kryddbukett * (morotsbit, timjan- ochpersiljekvistar, lagerblad) 1 dl hackad persilja (gärna slätbladig) nymalen vitpeppar salt baguetter tillservering Lägg tilliinköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5. - Rabatt Valio 500 g Mer info Ladda kupong
Om musslornainte är stängda innantillagning prova att knacka på musslan och se om den stänger sig. Och det betyder att vi får ett renare hav ochslipper "blomning"
Andra smakligavariationer är att byta ut det vitavinet mot torr fransk cider, eller att komplettera receptet nedan med några fintskivade jordärtskockor - det blir både matigareoch ger mäktig smak
Rör ihopgrädde, vinochvitlök - tillsätt ex ljus Maizena. Grädde, vittvin, vitlökoch räkor. Rätten har en tydlig smak av gräddeochvitlökoch laxens goda smak kommer verkligen fram
Jag vill ha bra kött, där djuren mått bra, under normala förhållanden och att vi tar tillvara allt vi kan på djuren ochinte fortsätter med den slit-och-släng-mentalitet som många har idag
Tillsättvinochbuljongtärning. Rör ner grädde, crème fraiche, vatten och saffran. Har länge tänkt att laga en fiskgryta med saffran ochäntligen blev det av
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.