Avnjut med ett gott vittvin. Börja med att rensa musslorna, slänga trasiga och döda osv. Älskar du som jag skaldjur så tänkte jag tipsa dig om något enkelt och nyttigt nämligen Moule Mariniére, musslor i vittvin, mums så gott
4 2 kg musslor 50 g smör 1 dl finhackad schalottenlök (1 dl motsvarar ca 6 st) 3 finhackade vitlöksklyftor 1/2 l torrt vittvin 1 kryddbukett * (morotsbit, timjan- och persiljekvistar, lagerblad) 1 dl hackad persilja (gärna slätbladig) nymalen vitpeppar salt baguetter till servering Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Dom äter plangton och rensar därmed havet. Moules Mariniere. Musslor är dessutom fantastiskt goda att tillaga som dom är eller att ha med i en fiskgryta
Smält rikligt med matfett i kastrullen och fräs löken på medelvärme ett par minuter. När min vän Noorah kommer på besök från Småland imorgon funderar jag på att servera blåmusslor i vittvin
Om du toppar med färska räkor blir det här en riktig festrätt. Grädde, vittvin, vitlök och räkor. Rör ihop grädde, vin och vitlök - tillsätt ex ljus Maizena
Spara det kallt till nästa dag och smaksätt med lite fiskbuljong. Häll i vin, grönsaker och grädde. Servera i djupa tallrikar med gott om spad och hackad persilja
De fina vaxbönerna kom från Bondens marknad, och de var faktiskt värda att stå i kö och trängas för Vad som händer med fisken i ugnen är så klart att den ångkokas i vinet, grädden och sin egen vätska
PrintKycklinglevergryta med svamp, bacon, vittvin och grädde. (Även om det kanske är vanligare medgravid-cravings efter havrebollar eller liknande, så gillar jag ändå exemplet med murbruk mer)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.