Spara det kallt till nästa dag och smaksätt med lite fiskbuljong. För att inte bli det förstnämnda ska du se till att alla dina musslor har stängt när du knackat på dem och att de är hela
Du kommer lång med ett paket blåmusslor som får koka i lite vittvinoch grädde. Skrubba och rengör musslorna i kallt vatten, kasta de som inte stänger sig
Ikväll blev det en bit grillat rågbröd som vi gned in med lite färsk vitlök och toppade med en blandning av hackad vattenmelon, rödlök, ruccola och tomat vänt i lite olivolja ochbalsamvinäger, därpå lite röktamussloroch breasola
), vitlök, lök, persilja och grädde. När jag såg fina nät med kravmärkta blåmusslor i stora affären häromdagen kunde jag inte låta bli att köpa hem dem, trots att mannen är skaldjursallergiker
Fräs dem i olja i en stekpanna på medelhög värme några sekunder. Smaka av med salt. Tillsätt chili, vitlök ochvinoch låt koka in, cirka 3 minuter, broccolin ska fortfarande vara spänstig. 1 dl vittvin
Fräs lök, vitlök, morot och palsternacka i olivolja. Vänd ner hackad persilja och basilika och servera musslornamed de nykokta linguinerna och citronklyftor
Börja med att rensa musslorna, slänga trasiga och döda osv. Avnjut med ett gott vittvin. Älskar du som jag skaldjur så tänkte jag tipsa dig om något enkelt och nyttigt nämligen Moule Mariniére, musslor i vittvin, mums så gott
Smaka av med vitlök och salt och peppar. Då har du en såsbas med väldigt koncentrerad smak. Här kommer en riktigt smarrig förrätt, Det går bra att göra en större portion och ha som huvudrätt också
Koka upp vattnet med buljongtärning och rör om så det löser sig. Det verkar vara med koriander ungefär som med havtorn - antingen älskar eller avskyr man dem
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.