Spara det kallt till nästa dag och smaksätt med lite fiskbuljong. För att inte bli det förstnämnda ska du se till att alla dina musslor har stängt när du knackat på dem och att de är hela
Du kommer lång med ett paket blåmusslor som får koka i lite vittvinochgrädde. Skrubba och rengör musslorna i kallt vatten, kasta de som inte stänger sig
Överkoktamusslor är inte lika gott och de musslor som inte öppnar sig slänger ni. Klipp över lite persilja, dela en till lime och lägg i skålen medmussloroch servera med bröd att doppa i och ett gott vin till
Jag älskar mussloroch äter dem ganska ofta med olika smaksättningar. Det enda man behöver tänka på är att dra av skäggen och skölja musslorna innan tillagning, samt att slänga de musslor som inte stänger sig när man knackar på skalet
En väldigt god variant av koktamusslor där buljongen blir otroligt mustig och god av ölen, tomaterna och senapssmaken, serveras enkelt med en bit rostat bröd och lite vitt vin i glaset
Överkoktamusslor är inte lika gott och de musslor som inte öppnar sig slänger ni. Klipp över lite persilja, dela en till lime och lägg i skålen medmussloroch servera med bröd att doppa i och ett gott vin till
Häll på det vita vinetochgrädden. ), vitlök, lök, persilja ochgrädde. När jag såg fina nät med kravmärkta blåmusslor i stora affären häromdagen kunde jag inte låta bli att köpa hem dem, trots att mannen är skaldjursallergiker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.