Min mustiga limpa. Täck med aluminiumfolie om skorpan börjar bli för mörk. Smakrik och saftig limpa där filmjölk och soja ger en mustig, fyllig och lite syrlig god smak
Rosta mandlarna i en torr stekpanna i ett par minuter. Låt stå i 10 minuter. Grädda i 175 grader i ca 25 minuter. Sätt tillbaka plåten i ugnen och låt torka i ca 40 minuter
Låt degen jäsa till knappt dubbel storlek i bunken (ca 30 minuter). Låt limporna jäsa till knappt dubbel storlek (ca 30 minuter). Ställ termostaten på 180 grader och låt limporna stå inne ca 50 minuter
Rödbetsjuice med ingefära och apelsin är min favoritjuice som jag pressar i min juicecentrifug. Dessutom skall rödbeta vara renande för kroppen och ingefära
Vispa ihop ägg, grädde och kryddorna i en bunke. Häll sist i ströbrödet och låt det hela stå och svälla en stund (känns det för torrt eller för löst så tillsätt antingen grädde eller ströbröd)
Bakade lite sötlimpa idag vilket uppskattades av busfröna här hemma. Man är ju själv uppfödd på sötlimpa med hushållsost och tänk på den tiden fick vi även kalaspuffar till frukost ibland
Alla har sitt goda men sen finns det ju bättre och mindre bra. Den här godingen var med in min tillbakablick i 2012. Viktigt är att den får vila i kylen i minst 3 h för att få den fasta konsistensen. Grädda i 175 gr i nedre delen av ugnen i 35 min. Låt ”stelna” i kyl i minst 3 h
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.