Limpa 21

Limpa 21

  • 50 Recept
Bryggarkaka

Bryggarkaka

Har äntligen fått tillbaka lusten att baka igen, har blivit mycket brödbak denna vecka, tekakor, rågsikskakor och dessa bröd
Sirapslimpa

Sirapslimpa

Forma varje bit till en limpa och lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Smula ner jästen i en skål. Smält smöret, tillsätt filmjölk och värm till 37°
Limpor

Limpor

Blanda alla ingredienser i en bunke. Ta upp på mjölat bakbord och forma 4 st limpor. Sätt in i kall ugn. Sätt ugnen på 200 grader
Siraps limpa

Siraps limpa

En söt limpa som är ganska maffig och kanske extra god till helgens frukost. Siraps limpa. 50 g smör. 5 dl filmjölk
Sirapslimpa från skärgården

Sirapslimpa från skärgården

Ugn. 200°. Smält fettet, häll i mjölken och värm till ca 37°. Rör ut den smulade jästen i degspadet. Tillsätt salt, sirap, kryddor, rågsikt och det mesta av vetemjölet
Morotsbröd

Morotsbröd

Smula ner jästen i det ljumna vattnet. Blanda samman mjöl och salt i en skål. Riv morötterna och blanda ner dem och olivoljan i degspadet
Smörgåslimpa

Smörgåslimpa

Forma varje degbit till en limpa. Skär med vass kniv ett par skåror i varje limpa. Smula ner jästen i en bunke
Roslagslimpa

Roslagslimpa

Forma degen till en limpa och lägg den på en smord plåt. När llimpan är klar och tas ut ur ugnen, penslas den med sirapsvatten
Fredriks seglarlimpa

Fredriks seglarlimpa

Ugn 175º. Smula ner jästen i bunken och rör ut den med vattnet. Blanda i ättiksprit, fett, sirap, salt, kryddor och nästan allt mjöl
Sirapslimpa

Sirapslimpa

Bakade en väldigt god limpa igår. Vilket regn det har varit under morgonen. Ting vände i dörren när hon såg att det ösregnade
Skärgårdslimpa

Skärgårdslimpa

Blanda samman degen och häll i 2 smorda-bröade avlånga brödformar. Grädda ca 1. 5 timme. Lossa kanterna med en kniv och stjälp ur dem, låt svalna under duk
Barbros rågsiktslimpa

Barbros rågsiktslimpa

Värm mjölken fingervarm. Blanda ihop brun farin och mjölken i köksmaskinen (går lika bra i en bunke), smula ner jästen och rör om tills den lösts upp
Öllimpa 2st

Öllimpa 2st

Värm vattnet tills det är ganska varmt och häll i ölen så att vätskan blir fingervarm. Lös upp jästen med vätskan blanda i övriga ingredienser och arbeta ihop degen och låt jäsa 1 timma
Rågsiktslimpa

Rågsiktslimpa

Rör ihop farinsockret och äggen i en bunke. Tillsätt allt vatten (både kokhett och fingervarmt). Blanda sedan ner kryddor, torrjäst och salt, rör om
Britts krosslimpa

Britts krosslimpa

Ugn. 200°. Koka upp rågkross och 2 dl vatten. Häll i resten av vattnet (kallt) så att blandningen blir fingervarm
Limpa

Limpa

Ingredienser. 1 paket jäst (50 g). 3 dl vatten + 3 dl mjölk (fingervarmt). 1 dl brödsirap. ½ dl rapsolja. ca 1 kg rågsikt
Agnes limpa

Agnes limpa

Agnes limpa1 l mjölk1 1/4 paket jäst1 msk salt3 dl brunfarin1 dl ljus sirap1 ägg250 g mager kesella3 liter rågsikt + 2 dl till utbakningen30 g smörBlanda ihop allt i assistenten och baka ut direkt till 3 limpor
4 limpor långpannebröd

4 limpor långpannebröd

Häll havregryn och havrekli i en bunke. Häll ner kokande vatten och rör om och låt stå. tills temperaturen sjunkit till 37 grader
Gammaldags limpor

Gammaldags limpor

Skållningen. Koka upp vattnet. Mät upp mjölet i en bunke. Häll vattnet kokhett över mjölet och blanda väl. Låt bunken stå övertäckt i rumstemperatur 10-­12 timmar eller upp till 1 dygn
Skogshuggar Limpor

Skogshuggar Limpor

Jag och D (som till vardags är skogsarbetare) har konstaterat att bakning är en mycket trevlig syssla
Fyra limpor på en påse mjöl

Fyra limpor på en påse mjöl

Värm filmjölken till den blir fingervarm (37º), helst i en stor gryta. Ta grytan av spisen. Smula ner jästen och rör tills den löst sig
Supergoda limpor

Supergoda limpor

Bakade ett supergott bröd igår som jag tycker ni ska prova. Detta kommer bakas många gånger framöver. 2 limpor5 dl vatten, 37 grader varmt50 g jäst2 ägg1½ dl farinsocker1 tsk salt1 l rågsikt4-5 dl fint rågmjölSmula jästen i bunken
Norska limpor

Norska limpor

Värm vattnet och mjölken till fingervärme, ca 37 grader, och häll i spadet i degbunken. Rör ut jästen i lite av degspadet
Grova limpor med frön

Grova limpor med frön

Gillar ju som ni märker bröd med frön och nötter, brukar göra frallor av denna deg, men för att göra det lite enklare för mig så gräddade jag dom i två avlånga bakformar denna gång, ökade bara mängden vatten med 50 gram, blev ett mycket gott bröd, krävs ju att man har en hel del surdeg klar