5 minuter. Micra i 1-2 minuter (800 W) eller så kladdig som du vill ha kakan. 10 minuter. 30 minuter. Strö över smuldegen och grädda cirka 20 minuter tills smuldegen blivit lite gyllenbrun
Ta ut och låt svalna i någon minut bara. Grädda mitt i ugnen i 10 minuter. Idag har jag gjord hemmagjord sandwichglass vilket fick sonen att gå i taket så gott det var
Eftersom att jag inte använder gelatin i min bakning så körde jag på agar agar pulver. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Låt sjuda på medelvärme under omrörning i ca 15 minuter. Bake in the middle of oven for about 10 minutes. Simmer over medium heat, stirring occasionally for about 15 minutes
* Fin choklad, mörk men inte alls bitter i smaken, helt klart i min smak. För någon vecka sen fick jag Smakboxens sommarbox och där fanns en chokladkaka från Malmö chokladfabrik, Dominikanska Republiken ekologisk 70% kakao. 3 stora eller 4 mindre ägg. En hel sats räcker till att frosta och fylla en liten tårta , ca 16-18 cm, eller till 20 cupcakes Till rulltårtan har jag använt ca 1/3 del av en sats av marängsmörkräm, går utmärkt att spara resten i kyllskåpet i minst två veckor eller frysa in. 4- 5 rejäla msk mörk kakao (själv använder jag min svarta kakao som jag hade köpt på nätet) men just denna gång blev det 150 g smält choklad *. Vispa äggen ca 3-4 minuter, vit och luftigt. Tillsätt sockret och fortsätt vispa ca 2 minuter till. Bre smeten på bakplåtspapper och grädda i ca 7-10 minuter. Vispa sen äggvitorna ca 5 minuter tills dem kallnar innan du börjar lägga i smöret, en bit i taget. Ta fram den ca 15 minuter innan och skär i lagom tjocka bitar. 3 stora eller 4 mindre ägg. 4- 5 rejäla msk mörk kakao (själv använder jag min svarta kakao som jag hade köpt på nätet) men just denna gång blev det 150 g smält choklad *
Alla har sitt goda men sen finns det ju bättre och mindre bra. Den här godingen var med in min tillbakablick i 2012. Viktigt är att den får vila i kylen i minst 3 h för att få den fasta konsistensen. Grädda i 175 gr i nedre delen av ugnen i 35 min. Låt ”stelna” i kyl i minst 3 h
Stek fläskfiléstrimlorna i smör i en wokpanna. Salta och rör ner currypastan på slutet av stekningen, rör tills currypastan smält och allt köttet fått ta del av den
Pudra över curry och paprikapulver och låt fräsa med några minuter. Häll på vatten, kalvfond, soja och balsamvinäger och låt koka ca 15 minuter. Tillsätt chilisås och grädde och låt puttra ytterligare ca 10 minuter
Goda utan så mycket salt, för saltgurka är inte min favorit. När gurkplantorna ger så mycket skörd att man inte hinner äta upp allt letar jag fram några gamla recept från förr i tiden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.