Om man vill ha bottnen mindre kladdig kan man grädda den i ca 35 minuter i stället för 26–30 minuter som det står i receptet. Grädda kakan längst ner i ugnen i 26–30 min. Låt blandningen puttra på svag värme i ca 5 min. 30 minuter som det står i receptet
Kärt barn eller bakverk har många namn så hajjar du inte till när jag säger Pinocchiotårta så kanske det ljusnar om jag rabblar, Herrgårdstårta, Glömmingetårta, Brittatårta…
Denna tårta hade vi både på midsommarafton och på Hugos kalas. Sommartårta. Både botten och fyllning görs med fördel dagen innan tårtan ska serveras, men lägg inte ihop den förrän strax innan servering
Har man en marängbotten i frysen så går det på nolltid att göra en god tårta. Grädda ca 25 minuter. 125 g mjukt smör/margarin1 dl strösocker2 äggulor1½ dl vetemjöl2 msk kakao2 tsk bakpulver1 dl mjölkMaräng3 äggvitor2 dl strösocker2 tsk vaniljsocker1 påse mandelspånFyllning3 dl vispgrädde1 brk mandarinklyftor2 bananerUgnsvärme - 175 graderVispa smör och socker
Pinocchiotårta, Glömmingetårta, Rut Aina … Kärt barn har många namn. Att hitta på en ny midsommartårta, något som jag vanligtvis börjar tänka på lagom till sportlovet, har jag rakt inte hunnit med i år
Schwartzwaldstårta är en av minafavoriter, enkel men ändå så god. Det här behövs till en tårta. Lägg hasselnötterna på en plåt och rosta dem ca 10-15 minuter. Bred ut smeten i cirklarna och grädda bottnarna 15-20 minuter. Låt tårtan stå i kylskåp ca 1 timme så att bottnarna mjuknar något
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.