Ta upp degen, knåda den på mjölat bakbord och baka ut den, antingen till 2-3 limpor eller 4 brödkakor. Limpor 25-30 minuter längst ner i ugnen 5 dl vatten
Bakat eget bröd. Jag försöker baka eget bröd här hemma, men tycker faktiskt bäst om köpt rostbröd. När jag bakar bröd så blir det ofta lite grövre bröd till mannen, men eftersom han glömmer att ta upp brödet från frysen, äter han av mitt rostbröd och hans bröd ligger kvar i frysen
Koka upp rågkrosset med 2 dl av vattnet. Blanda i margarinet, salt och det resterande vattnet. Rör ut jästen med lite av vattnet och tillsätt sen hela vattenblandningen
Det blir 2 st stora limpor, de flyter ut. Rör ihop allt på samma gång. Lägg bakplåtspapper i långpannan. Grädda i 150 grader i ca 35 minuter, detta kan variera från ugn till ugn så prova dig fram
Sirapslimpor. 2 limpor. 2 limpor. För mig som är född på 70-talet så var det sötlimpa/ skogaholmslimpa som gällde till frukost och kvällsmat med hushållsost eller hushållsmedvurst, på söndagar blev det vitt rostat bröd med jordgubb eller apelsinmarmelad
)Brödbaket resulterade i två sorters kalljästa frallor samt klassiska goda sirapslimpor. När jag var yngre gjorde min syster ibland liknande limpor och jag tyckte att det var så otroligt gott att få det hemma hos henne
Bakade ju ett underbart gott glutenfritt bröd häromdagen, som du hittar här Ungarna tyckte det var i "nyttigaste laget" (eftersom det var grovt med solrosfrön och physsiliumfrön
Forma till limpor och lägg på bakplåtspappersklädd plåt. 4 LIMPORNÖDVÄNDIGHETER8 dl havregryn1 liter mjölk100 g smör100 g jäst2 msk sirap1 msk salt1 dl krossat linfröca. 4 LIMPOR
Jag kände mig sugen på att göra lite grövre bröd och det resulterade i de här limporna. Forma avlånga limpor och lägg varje limpa i en smord avlång form (1,5-liter)
Dela degen i 2 delar och forma 2 limpor (slå upp) och lägg dem i formarna4. 2 limpor. Veronica som är bagare på Pågens visar i filmen hur hon gör ett gott formbröd