Surdegsciabatta med durumvete + mina bästa surdegstips för att slippa platta limpor
www.landleyskok.se
www.landleyskok.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 150 g surdegsgrund av vete
  • 500 g ljummet vatten
  • 28 g olivolja (2 msk)
  • 300 g durumvetemjöl
  • 500 g vetemjöl
  • 20 g flingsaltVäg up alla ingredienser utom saltet i bunken till en degblandare. Kör degblandaren i 1–2 minuter. Lägg plast över bunken och låt sedan degen vila i 30 minuter.Starta degblandaren och kör degen i 12 minuter. Ha i saltet och kör ytterligare 2 minuter. Låt degen ligga kvar i bunken, lägg på ett lock eller plasta den och låt degen jäsa fram till kvällen. Vik gärna degen ett par gånger under jäsningen.Stjälp ut degen på ett mjölat bakbord och dela den i 4 delar. Forma till avlånga bitar och lägg upp dem på mjölade bakplåtspapper. Pudra över lite mjöl och täck med bakduk. Låt jäsa till morgonen efter.Ställ in en ugnsplåt med höga kanter i botten av ugnen och en baksten så långt ner i ugnen som är möjligt, men så att man kommer åt plåten i botten, så här. Värm ugnen till 250°C på över- och undervärme.Snitta bröden med en skalpell, om så önskas. Lägg in bakplåtspappret med bröden på stenen. Slå 5 dl vatten i plåten i botten av ugnen så det bildas ånga. Stäng luckan fort och baka brödet i 15 minuter i 250°C. Lossa gärna och ta bort bakplåtspappret efter 10 minuter. Jag brukar bara 2 bröd åt gången och således lägga 2 bröd per bakplåtspapper. Med hjälp av en pizzaspade går det enkelt att lägga in och ta ut bröden(min pizzaspade kommer från Stenbolaget).

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.