Ingredienser Hollandaisesås 300 g smör 3 äggulor 1 citron 1 tsk vitvinsvinäger grädde salt och peppar Lutfisk 300 g urvattnad lutfiskPocheratägg 6 ägg 4 msk ättika salt Potatisoch ärtor 120 g potatis 200 g frysta ärtor 1 salladslök smör till stekning dill till garnering
"Rakott krumpli" som det heter på ungerska kan översättas med "lagrad potatis" och görs med färdigkokt potatis, färdigkokta äggoch ungersk kryddig korv (exempelvis paprikasalami) som ger smak och karaktär åt rätten
Plocka upp äggetmed en hålslev eller liknande och låt rinna av på en kökshandduk. Fräs lök och vitlök i smöret i en liten kastrull på medelhög värme tills den blir genomskinlig
Jag toppade med gräslök och rostad mandel. När såsen puttrat en tag på spisen och smakerna trädit fram gjorde jag små fickor i såsen och knäckte i fyra stycken ägg
Det blev en hastig middag igår så jag tärnade ner lite överbliven potatis i en panna och stekte köttbullar och prinskorv i en annan och avslutade med ett gäng stekta ägg när allt var klart
Börja med att koka polisen ochäggen, skiva potatisenoch hacka äggen. Bottna med skivad potatis, hackade ägg, lätt smörstekt lax samt finhackade kryddor
När samtliga filéer pocherats, sila buljongen i en bunke och använd den som skysås. Låt buljongen, gurkbitarna och kryddorna sjuda upp i en traktörpanna ochlägg försiktigt i filéerna
Ta upp äggen försiktigt med hålslev ochlägg i iskallt vatten eller på hushållspapper. Så snart första ägget gått i så är det bara att fortsätta med resterande tre
Potatisen är klar när den är mörkt gyllenbrun och krispig samt ger med sig när du trycker på den. Skär en djup skåra i varje potatisochlägg i fyllningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.