1 Blancherade
grönsaker250 g sparris 250 g sockerärtor salt
1 Garnityr1
ask ärtskottRostad potatis
Sätt på ugnen på 225 grader Klyv potatisen på mitten, lägg dem i en bunke. Häll på olja och salt, blanda runt. Placera potatisen på en ugnsplåt. Rosta sedan potatisen i ugnen i ca 40 minuter. Hollandaise
Bryn smöret i en kastrull. Smöret är klart när det får en gyllenbrynfärg, luktar sött och nötigt. Häll över det brynta smöret i en skål/bunke. Förslagsvis en med pip så att det går lätt att montera såsen senare. Strax innan servering: Pressa ut saften ur en halv citron i en liten skål. Koka upp vatten till ett vattenbad. Du behöver en mindre kastrull att placera i vattenbadet. Knäck gulor och vispa ihop med 2 msk vatten och citronjuicen i en mindre kastrull tills det är skummigt och lätt. Flytta över kastrullen till vattenbadet på en spisplatta med låg värme, och vispa tills äggblandningen tjocknat. Tag bort kastrullen från vattenbadet. Låt vattenbadet stå kvar på värmen för att sedan blanchera grönsakerna i det. Häll i det brynta smöret i hollandaisen, först droppvis och sedan i en tunn stråle under konstant vispning. OBS - se till att det smälta smöret och äggkrämen har samma temperatur, annars skär sig såsen. Blir såsen för tjock, späd den med vatten. Smaka av med salt, svartpeppar och cayennepeppar. Behövs mer syra tillsätt mer citronjuice. Pocherad rödtunga
Skala löken, moroten och hacka dem grovt. Häll i vin, vatten och grönsakerna i en kastrull. Tillsätt fiskbuljongtärningarna, pepparkornen, salt i kastrullen med vinet och vattnet. Koka upp. När det kokat upp, sänk värmen så att det sjuder. Rulla ihop fiskfiléerna till rullader. Sätt ihop dem med tandpetare så att de håller ihop. Placera rulladerna på en tallrik tills det är dags att pochera. Placera fiskrulladerna i vinbuljongen. Sjud fisken i 10 minuter Blancherade grönsaker
Skölj sparrisen och sockerärtor, skär dem i bitar. Koka upp vattenbadet igen, ha i lite salt, blanchera sparrisen och sockerärtorna i 1 minut. Häll av sparrisen och sockerärtorna och spola dem med kallt vatten Servering
Ta ut potatisen ur ugnen. Plocka upp fisken med en hålslev och ta bort tandpetarna. Servera grönsakerna och såsen vid sidan om fisken och potatisen. Garnera med ärtskott.
I kylskåpet hade jag bara "gamla" potatisaroch inte kände jag för att åka till affären och handla så det fick bli kraschad potatis till kolgrillad entrecôte som serverades med gräddstekta färska kantareller också
Skala och skär potatisen grovt, koka den mjuk i saltat vatten. Det är lätt i att man hamnar i ett ekorrhjul när det gäller vilken sorts potatisrätt man serverar till middagen vare sig det är till vardags eller fest tycker jag
Servera rödtunganmed såsen, kokt pressad potatisoch gärna lite grön sparris. Vi använde oss av rödtunga, stora fina filéer, men vilken plattfisk som helst går att använda, bara filéerna är tillräckligt stora för att rulla ihop till en rullad med lite fyllning inuti
Rikligt med olivolja tillsattes till en ugnsform ochpotatisen lades med den runda delen nedåt. Filékniven kom väl till pass även nu då de är mycket enklare att skära kokt potatismed ett tunt blad än ett brett kockknivsblad
Några ärenden på stan, köpa sommarskor till Mini-me, göra klart två tårtor till en ett-åring som ska firas imorgon, och så handla lite påskmat och åka hem till mamma och pappa och fira påsk med dem
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.