Servera lutfiskenmedsåsen, kokt potatis, kryddpeppar, grön ärtpuré och eventuellt stekt bacon eller stekt fläsk i små tärningar som man gör i Bohuslän och i Norge
Servera lutfiskenmedsåsen, kokt potatis, kryddpeppar, grön ärtpuré och eventuellt stekt bacon eller stekt fläsk i små tärningar som man gör i Bohuslän och i Norge
Minns du den kalla, vitasåsen som man alltid fick till fiskpinnarna i skolan. En filbaserad sås, utan några tydliga smaker egentligen… Det låter otroligt osmickrande (som mycket skolmat tyvärr gör), men det var en väldigt god sås till fisk, faktiskt
KOKT TORSK MEDVITSÅS Ingredienser. Fisken gick hem hos alla och med ett extra plus från barnen och då i synnerhet M som uttryckligen älskade den och skulle kunna ha ätit bara fisk om han hade fått göra det
Här samspelar kummin (inte spiskummin, utan det vi i Sverige kallar brödkummin), paprikapulver, oregano och svartpeppar med hackad färsk vitlök och riven och urpressad gul lök
Tillsätt mjölet och fräs runt samt rör ut klumpar med en visp. Smaksätt bechamelsåsen salt och peppar. Tillsätt mjölken lite i taget under omrörning med visp på medelvärme
Det lilla djuret hade något för smäckra ben så det var inga större mängder kött men det som skars bort blev kalasgott - genom att strimlas och sedan brynas i olja och smaksättas med kebabkrydda
Gör vitsåsen genom att blanda mjöl med kall mjölk samt salt. Recept. D. ons, 2013-10-09 13. 16. 15min. (0). 1. Koka ärtorna och sila sedan bort vattnet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.