Har inget som helst minne av att vi fick någon mat alls eller fick sitta vid något bord (vi sprang nog mest runt och letade blommor och så) men mamma, pappa och alla andra vuxna satt på deras terrass och åt lax och färskpotatis med kall grönsås
Om du använder de frysta örterna häller du i dem i crème fraiche-blandningen och blandar väl. Blanda crème fraiche, salt, peppar, senap, majonnäs, vitlökspulver i en mixer/matberedare
Igår spottade jag i alla fall upp mig lite, och mixade ihop en grönsås till sillen. I ett extra anfall av nyttighetsiver rörde jag också i lite av ett illgrönt pulver, Greener Grass, som jag köpte från Råvarubutiken
grön pesto. Pizzadeg På vetesurdeg. Blanda surdegen med resten avingredienserna. degen behöver inte knådas utan barablandas ordentligt • Låt vila cirka 45 minuter • Ta upp degenpå ett mjölat bakbord och dela den i 4 bitar • Forma varjedegbit till en boll genom att vända degens kanter in motmitten • Lägg degen att jäsa på en bricka eller en skärbrädaoch täck med plastfolie • Häll en droppe olivolja på var ochen av degbollarna så går det lätt att dra av plasten senare •Låt jäsa 1 timme i rumstemperatur eller 8–24 timmar i kylskåp• Sätt ugnen på högsta värme, förbered fyllningen och bakaut en pizza i taget
Skölj matvetet och låt rinna av i en sil. Gör samma sak separat med de blandade bönorna. Torka av och salta kycklingbitarna och lägg i en ugnsform med låga kanter
Grön sparrissoppa med vit tryffeloljaPortioner. Skiva ner resten av sparrisen och fräs tillsammans med lök och vitlök i smöret tills löken är mjuk och genomskinlig
Vit sparris är också god med hollandaise sås. Den gröna sparrisen är en svensk sommarklassiker. I detta receptet serveras den med hollandaise sås och nötter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.