Så nu tänkte jag dela med mig av de sillar jag gjorde som alla blev väldigt goda. Vi hjälptes åt med maten till julbordet så vi bidrog med tre sorters sill, griljerad julskinka och en väldans massa julgodis
Första sillen ut hittade vi på en blogg som bara handlar om sillar. Jag tror att det är hyfsat ovanligt att 4-5-6-åringar äter sill överhuvudtaget. Citron och gräslökssill1 burk 5-minuterssill (420 gr)2 dl gräddfil1 dl gräslök, finklippt1 msk majonnäsSkal av 2 citroner1 tsk senap1 tsk honungsvartpeppar efter smakSkär sillen i centimetertjocka bitar. Rabarber- och vaniljsill1 burk 5-minuterssill (420 gr)Lag3 dm rabarber (vi hade i frysen från i somras, färdigskurna i 1,5 cm långa bitar)1 dl ättiksprit2 dl vatten3 dl socker1 vaniljstång, både själva stången och fröna som man tar ur stången ska ligga med10 nejlikor½ tsk vitpepparBlanda ingredienserna till lagen i en kastrull och koka upp. Italiensk sill1 fpk 5-minuterssill 450 g, 8 marinerade soltorkade tomater (hackade) 1 kruka färsk basilika finskuret, 1 vitlök skalad och finfördelad, 1/2 dl riven parmesanost, 2 dl crème fraiche, 1 äggula, 0,5 dl rapsolja, svartpeppar. Saffranssill 1 fpk 5-minuterssill 450 g, 2 dl creme fraiche, 1 msk ättikslag (från sillen) 1 msk socker 0. Inlagd sill 1 fpk 5-minuterssill 450 g 1 rödlök 10 kryddpepparkorn 4 lagerblad Låt sillen rinna av och spara lagen. 420 gr
TV4,nyhetsmorgon, mittkök mellan 8-10 någon gång lär ni se mig och Tommy Myllymäki laga mat. ) och som jag lovat så kommer här 3 sillar. 4 st inlada sillfilèer, urvattnade. 4 msk löjrom. 4. 4 st inlada sillfilèer, urvattnade. 4 msk löjrom
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.