Istället för att dra fram alla delar av julbordet till både lunch om middag hade Anders och jag klurat ut att vi enbart skulle servera sill- och laxbordet till lunch och alla julens läckerheter på kvällen
För några år sedan blev jag serverad denna sill av en kollega och trots att min inte så stora förtjusning av denna för så många delikatess inte är så stor brukar jag alltid smaka en liten bit
Idag får du tips på en hel del gott att göra till julen om du vill börja förbereda i lugn och ro. Här kan du läsa på Kostfonden om Ann Fernholms projekt som pågått nu i höst med att Syna sockret, där det visas hur mycket tillsatt socker det är i många av våra vanliga livsmedel
En månad till julafton. Då inleds den för många mest intensiva månaden på hela året, till stor glädje för de flesta men också en källa till en hel del stress för en del
För några år sedan så åt jag inte en enda sill-variant. Alla var så lyriska över denna sill. ett flertal sillar gjordes med smaker jag gillade och vips så hade jag hittat ett antal jag faktiskt tyckte var goda
Det förtsa vi möter på julbordet är sillen och det är inte mycket som smakar så gott som en god sill med liten nubbe på julafton, varför inte redan till frukost
Grunden till inlagd sill är en lag kokt på ättika, socker och vatten. Något som är väldigt enkelt och som du kan imponera med på julbordet, är att lägga in din egna sill
Ena dagen var det valborgsmässoafton och jag bloggade om chokladkaka med kondenserad mjölk och nästa var det dags att packa väskan inför resan till midsommarfirandet
Lägg de kokta revbenen i en skål och tillsätt marinaden. Tillsätt lagerblad, vitpepparkorn och salt och låt revbenen koka på medelvärme i ca 50 minuter. 5. Värm ugnen till 200 grader. 5 dl Allroundmarinad
Tillsätt sirap, äppelcidervinäger, vatten, kryddnejlika och lagerblad. Låt det sjuda under lock i ca 45 min på medelvärme. 5 dl Sirap Ljus. 5 dl Äppelcidervinäger. 5 dl Vatten. 5 st Nejlikor Hela
Då fick de lite mindre fina bitarna styckade från svans och huvud bli till små Filé Mignon. Kött med en gräddig sås eller Kryddsmör är ju mycket bra för oss som valt att äta LCHF , både till vardag och till fest
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.