Lös jästennu mjölken och tillsätt olja, sirap, husk, salt och havregryn. Blanda och låt stå ca 10 min. Dela upp degen i fyra delar, två/ plåt, på bakpappersklädda plåtar och platta ut runda kakor va 1/2 cm tjocka. Nagga dem och låt jäsa i 30 min. Pensla med mjölk och grädda sen i 225 grader ca 10 min
Blanda under tiden fett, socker och kanel till fyllningen. Arbeta samman degen efter jäsningen och pudra bordet med litet mjölmix innan du tar ut degen och knådar den lätt
Vispa ägg fluffigt, vispa ner sötströ, vanilj, citron och sist avsvalnat smält smör och mandelmjöl. rivet skal från 1 citron och pressad saft från ½ (jag tar med fruktköttet också). Häll i form med bakplåtspapper i botten och grädda ca 30 minuter i 150 graders ugn
Servera med vispad grädde och bär. 1bär, till exempel blåbärVispa ihop ägg, Philadelphiaost och kokosmjölk med en elvisp. 1Tillsätt alla torra ingredienser och vispa till en slät smet
De är naturligt fria från gluten och mjölk och även lågkolhydrat. Jag tycker att recept på glutenfria kex ofta innehåller hela fröer, vilket är gott men ibland blir jag sugen på något mer fint och mindre grovt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.