Blanda under tiden fett, socker och kanel till fyllningen. Arbeta samman degen efter jäsningen och pudra bordet med litet mjölmix innan du tar ut degen och knådar den lätt
Sådana här små gulliga minikakor är trevligt att ha till hands och förgylla många desserter med (t. sockerfri bananglass), toppa fruktsallad med eller ha i hemmagjord nyponsoppa
Lös jästennu mjölken och tillsätt olja, sirap, husk, salt och havregryn. Blanda och låt stå ca 10 min. Dela upp degen i fyra delar, två/ plåt, på bakpappersklädda plåtar och platta ut runda kakor va 1/2 cm tjocka. Nagga dem och låt jäsa i 30 min. Pensla med mjölk och grädda sen i 225 grader ca 10 min
Servera med vispad grädde och bär. 1bär, till exempel blåbärVispa ihop ägg, Philadelphiaost och kokosmjölk med en elvisp. 1Tillsätt alla torra ingredienser och vispa till en slät smet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.