Nu kommer vi till en av mina två favoriter, skärgårdssillen. Ända fram till något år sedan så tyckte jag att sill var en av de värsta sakerna på julbordet, det smakade ju hemskt
Här nedan kommer två av mina favoriter från krogtiden. Svensk Midsommarmat Inlagd sill i olika former hör ju verkligen till i vårt traditionella firande av Midsommar
Att lägga in sillen själv är verkligen något som ger resultat, det är så mycket godare. I år gör jag det som tar längst tid, jag har köpt färska sillfiléer som jag ska vattna ur, sedan lägga in och smaksätta före jul
Varva sillen med skivad röd lök eller skivad purjolök och häll på lagen. Låt den inlagda sillen stå och dra i 1-2 dygn. Påsk Påsklunch Högtid Påskmiddag Påskmat Påskbuffé Påskmeny SillSillinläggningSilltårtaMatjessillMatjessillstårta 0
Lägg ihop strömmingen två och två som flundror. Stekt sill och potatismos. Jag köper gärna lite mer sill åt gången och passar på att lägga in i ättika oxså
Årets julgodis-tillverkning är minst sagt i full gång här hemma. Fudge har blivit lite av "årets grej" denna jul och jag kan verkligen rekommendera det till er alla
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.