Grunden tillinlagdsill är en lag kokt på ättika, socker och vatten. Kommer ihåg när jag gjorde inlagdsill för första gången och hällde på den varma lagen och sillen blev kokt, inte riktigt vad jag ville ha
Sillen håller upp till en vecka i kylen. Att lägga in sill är hur lätt som helst och roligt dessutom. Grundreceptet kan vara bra att hålla sig någorlunda till i alla fall skulle jag tro
Blanda allt till lagen, rör då och då tills sockret löst sig. Sillen håller sig minst en vecka i kylen, så förbered den gärna veckan innan jul för mindre stress i juldagarna
Tänkte försöka skriva in lite recept som man kan ha tilljulbordet efter som det börjar närma sig, får se hur mycket jag hinner men tanken är så iallafall
Fredagsmys - gör stor sats köttbullar redan idag, ät till fredagsmyset och frys in tilljul. Barnen hjälper gärna till för att säkra köttbulletillgången
Min heminlagdasill innehåller lite mindre socker än vanligt. Lowcarb-Sill. I år blir det en gammal Favorit i Repris till Midsommar, med ett av de första inläggen på bloggen
Det förtsa vi möter på julbordet är sillen och det är inte mycket som smakar så gott som en god sill med liten nubbe på julafton, varför inte redan till frukost
Lägg de kokta revbenen i en skål och tillsätt marinaden. Tillsätt lagerblad, vitpepparkorn och salt och låt revbenen koka på medelvärme i ca 50 minuter. Värm ugnen till 200 grader. 6
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.