Varje år ringer jag till min mamma och frågar om receptet och varje gång säger min mamma. Det är väldigt mycket socker i receptet, inte speciellt nyttigt
Blanda ägg och grädde med kryddorna och fördela i formarna. Dom fick även fått utmärkelse SM-mathantverk 2016 i SkellefteåHär fick jag nu turen att få lite ost för göra något recept på oste, och på ganska snabbt att dom här bakelserna skulle passa fin fint tullen skaldjursbuffén, eller som en förätt på något sättDom blev riktigt goda medlen rökta osten. 2 st ägg2 dl grädde1 krm vitlökspepparSalt o ev pepparGör så härDela rullen med smördegen i 8 lika fyrkanter och lägg de i aluminiumformar, och jag lade dem i ett muffinsbleck för det hållser ihop bättre
Ingredienser Portioner. 8 bufféportioner 250 g färsk smördeg 1 äggula 1 tsk vallmofrön 100 g lagrad hårdost (Svecia) 1 dl crème fraiche salt och peppar 150 g najadlax 1 ask smörgåskrasse Lägg till i inköpslistan
Lägg 200 g rökt lax i tunna skivor omlott på plastfolie och bred på 100 g naturell färskost med pepparrotssmak. 100 g naturell färskost med pepparrotssmak
Rulla ihop (längs med långsidan), plasta in och förvara i kylskåp. En stund innan servering, skär i ca 2 cm skivor med en vass kniv och lägg upp på serveringsfat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.