Fisk

Fisk

Chipotlelax och het vattenmelonsallad med mynta

Chipotlelax och het vattenmelonsallad med mynta

Vattenmelonsallad1 kg vattenmelon 200 g fetaost 1 tsk Santa Maria Red Hot Chili Flakes 0,5 tsk Santa Maria Tellicherry Black Pepper 1 msk limejuice 2 msk olivolja 0,5 kruka mynta
Klassisk laxpudding

Klassisk laxpudding

400 g rimmad lax, i skivor 8-10 potatisar, kokta kalla 1 gul lök (stor) 2 msk smör 1 kruka färsk dill, hackad vitpeppar 3-4 ägg 3,5 dl mjölk
Lyxig torskgratäng med kräftstjärtar

Lyxig torskgratäng med kräftstjärtar

Låt kräftstjärtarna rinna av, fördela dem jämnt över fisken och häll till sist över såsen. Anette fyller 50 och bjöd på en god fiskgratäng. Gratinera i ugnen ca 20 min eller tills fisken är klar
Laxpudding med brynt smör och citron

Laxpudding med brynt smör och citron

500 g lax, gärna lättrimmad 800 g potatis, kokt och skalad 3 gula lökar 100 g smör, till löken 4 ägg 2 dl vispgrädde 1 dl mjölk 1 citron, skalet 1 knippe dill salt peppar
Fiskgryta med smak av medelhavet

Fiskgryta med smak av medelhavet

4 1 stor gul lök 2 vitlöksklyftor 2 selleristjälkar 3 msk olivolja 2 förp finkrossade tomater (à ca 390 g) 2 dl vatten 1 tsk strösocker 1/2 msk finrivet citronskal 1/2 tsk chiliflakes 1 tsk salt 1 tsk nymald svartpeppar 600 g vit fiskfilé, t ex sej eller torsk Till servering 2 dl grovt hackade svarta oliver 1 dl hackad persilja citronklyftor Lägg till i inköpslistan
Mannerströmming

Mannerströmming

Ingredienser Mannerströmming 16 strömmingsfiléer 1 dl ströbröd, siktat 1 dl vetemjöl smör och olja till stekning salt och peppar dillkvistar till garnering Marinad 1 burk ansjovisfilé (spadet) 0,5 knippe gräslök 0,5 dl majonnäs 1 dl gräddfil ansjovisspad (från burken) 1 msk orökt kaviar Rårörda lingon 250 g lingon 1,75 dl strösocker Potatismos 1 kg mjölig potatis 2,5 dl mjölk 0,5 dl grädde 2 msk smör muskotnöt salt peppar 2 knippen dill
Toves senapsströmming utan ben

Toves senapsströmming utan ben

Toves senapsströmming24 strömmingsfiléer 1 l filmjölk 2 dl dill, hackad 1 dl skånsk senap 5 msk smör 3 dl grovt rågmjöl salt (efter smak) svartpeppar, nymald, (efter smak)
Torsk i krämig senapssås med kokt potatis

Torsk i krämig senapssås med kokt potatis

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Tillbehör 800 gram potatis(ar) 300 gram ärtiga bönor Torsk 600 gram torskfilé , ca 600-800 gram, tinad 0,5 st purjolök(ar) 2 dl grädde 100 gram färskost 0,5 dl vatten 1 msk senap , 1-2 msk, skånsk 2 msk fiskbuljong , el
Panerad fisk med kall dillsås

Panerad fisk med kall dillsås

4 torskfiléer (alt rödspätta) 1 ägg ca 0,75 dl vetemjöl ca 2 dl pankoströbröd 1 msk citronsaft 1 tsk örtsalt 1 tsk svartpeppar matolja, till stekning
Ugnsbakad torskrygg med bacon

Ugnsbakad torskrygg med bacon

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 4 st torskrygg , eller torskfile 1 tsk salt 2 krm svartpeppar 1 paket bacon 3 st Schalottenlök(ar) , finhackade 2 dl vispgrädde 1 dl riven ost , hackad 1 msk fransk senap 1 burk(ar) crème fraiche , hackade 1 dl gräslök Köp receptet