Fisk

Fisk

Citron- och timjangravad lax

Citron- och timjangravad lax

Ta bort alla ben med en fisktång (investera i en bra om du inte redan har en). Nog ska du väl grava laxen själv till påsk
Varmrökt lax med grön sås

Varmrökt lax med grön sås

Lägg in laxen i folie och värm i ugn ca 30 minuter. Öppna och känn efter att den är klar. Dela gurkan på längden, gröp ur kärnorna och skiva den
Torskrygg med potatiskaka och tartarsås

Torskrygg med potatiskaka och tartarsås

Torsk600 g torskrygg, i portionsbitar à 150 g 5 dl vatten, kallt 1,5 msk salt. 1Tartarsås5 cornichons, finhackade 1 bananschalottenlök, finhackad 2 msk kapris, grovt hackad 1 msk persilja, hackad 1 dl gräddfil 1 dl majonnäs svartpeppar salt
Osso Bucco på torsk

Osso Bucco på torsk

Tina fisken enligt förpackningens anvisningar. Har du ett helt fiskblock så skär det i portionsbitar. Bryn fisken i lite olivolja på båda sidorna
Lime- och chiligravad lax

Lime- och chiligravad lax

Gnid in fiskköttet med blandningen. Strö över limeskal och chili och klappa in det i fiskköttet. Lägg fisken i en form och täck över med plastfolie
Hallings laxpudding

Hallings laxpudding

300 g rimmad lax, i skivor 1 gul lök 500 g potatis, kall kokt 1 dl dill smör, till formen vitpeppar, från kvarn 4 dl mjölk 2 ägg smör, smält