Fisk

Fisk

Fransk fiskgratäng brandade

Fransk fiskgratäng brandade

Grädda fisken i cirka 10–15 minuter. 1. Rimma torsken i rimningslagen i cirka 1 timme. Häll av och torka. 2. Sätt ugnen på 225 grader
Skaldjursrulle

Skaldjursrulle

125 g smör. 12. 5 dl vetemjöl. 13 dl mjölk. 14 st ägg. 13 msk smör. 14 msk vetemjöl. 11. 5 dl grädde. 13 msk dill. 1250 g räkor
Omelett med kräftfyllning

Omelett med kräftfyllning

Vispa sönder ägg med en gaffel tillsammans med vattnet. Salta och peppra. Värm en släpp lätt-belagd stekpanna med matfett tills det är gyllene
Fiskgratäng med dill

Fiskgratäng med dill

Dela fisken i bitar och lägg i en smord form. Spritsa moset runt fisken och häll såsen i mitten. Krydda med salt och peppar och baka i ugn 175°, i 10 minuter tills fisken är nästan klar
Rosépeppargravad lax med senapssås

Rosépeppargravad lax med senapssås

Allt detta kan du få hjälp med vid fiskdisken. Frys in fisken 1 dygn före gravningen. Dagen före. Skär ut laxen i filéer, låt skinnet sitta kvar
Lax i ugn med teriyaki

Lax i ugn med teriyaki

Ingredienser Portioner. 4 4 port laxfilé (à 125 g) 150 ml teriyakisås 1/2 förp frysta haricots verts (à 600 g) Att ha hemma 4 port ris eller annat gryn 2 msk sesamfrö Lägg till i inköpslistan
Ugnsbakad lax med vitlökssås

Ugnsbakad lax med vitlökssås

Såsen kommer att passa väldigt bra till andra sorters fisk också och maträtten kan serveras både till vardag och fest
Ugnsbakad lax med örtsmör - Recept - Tasteline.com

Ugnsbakad lax med örtsmör - Recept - Tasteline.com

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Lax 500 gram laxfilé(er) , tinad 2 msk basilika , fryst 0,5 st citron(er) , rivet skal 1 nypa(or) salt Potatismos 700 gram potatis(ar) 0,5 dl vispgrädde 25 gram smör 0 salt , efter smak 0 svartpeppar , efter smak, malen Tillbehör 225 gram haricots verts Köp receptet Näringsvärde Kcal
Inkokt lax med räktopp

Inkokt lax med räktopp

Lag. Skala och skiva löken. Koka ihop vatten, lök, lagerblad, pepparkorn, salt, ättikssprit och socker i 5 minuter
Lax med räktopp

Lax med räktopp

Lägg laxen på ett fat och krydda med salt och peppar. Blanda crème fraiche med pepparrot och dill. Klicka röran på laxen och baka i 10 minuter