Lax i krämig sås med hummersmak 600 g laxfilé. 11 dl vatten. 13 msk hummerfond. 11 dl crème fraîche. 12. 5 dl mellangrädde. 12 tsk fransk senap www.hemtrevligt.se
Toskansk krämig lax med vitlök 1Smält smöret i resterande juice som kvar i pannan från fisken. 2 laxfiléer. 1salt och peppar. 11 tsk olivolja www.vinsider.se
Gräddpocherad torsk med bacon 1 600 g Torsk eller annan vit fisk. 1 1 msk Fiskfond. 1 Pkt bacon. 1 1 msk Smör. 1 600 g Torsk eller annan vit fiskwww.lchfarkivet.se
Laxpudding på Ernst Kirchsteigers vis 2,5 kg potatis, kokt kall 1 msk smör 500 g laxfilé 500 g gravad lax 2 knippen dill 10 ägg 2 dl grädde 8 dl mjölk salt (efter smak) peppar (efter smak) www.koket.se
Citron- och timjangravad lax Ta bort alla ben med en fisktång (investera i en bra om du inte redan har en). Nog ska du väl grava laxen själv till påsk Kjerstis mat och prat
Varmrökt lax med grön sås Lägg in laxen i folie och värm i ugn ca 30 minuter. Öppna och känn efter att den är klar. Dela gurkan på längden, gröp ur kärnorna och skiva den Hemmets Journal