Fisk

Fisk

Torskrygg med potatiskaka och tartarsås

Torskrygg med potatiskaka och tartarsås

Torsk600 g torskrygg, i portionsbitar à 150 g 5 dl vatten, kallt 1,5 msk salt. 1Tartarsås5 cornichons, finhackade 1 bananschalottenlök, finhackad 2 msk kapris, grovt hackad 1 msk persilja, hackad 1 dl gräddfil 1 dl majonnäs svartpeppar salt
Osso Bucco på torsk

Osso Bucco på torsk

Tina fisken enligt förpackningens anvisningar. Har du ett helt fiskblock så skär det i portionsbitar. Bryn fisken i lite olivolja på båda sidorna
Lime- och chiligravad lax

Lime- och chiligravad lax

Gnid in fiskköttet med blandningen. Strö över limeskal och chili och klappa in det i fiskköttet. Lägg fisken i en form och täck över med plastfolie
Hallings laxpudding

Hallings laxpudding

300 g rimmad lax, i skivor 1 gul lök 500 g potatis, kall kokt 1 dl dill smör, till formen vitpeppar, från kvarn 4 dl mjölk 2 ägg smör, smält
Goda pizzafisken

Goda pizzafisken

4 Potatis 900 g fast potatis 1 tsk salt Fisk 600 g alaska pollock 2 dl vispgrädde 1/2 dl tomatpuré 1 msk oregano 2 krm salt 1 krm peppar 1 1/2 dl riven ost Broccoli 250 g broccoli Lägg till i inköpslistan
Norsk fisksoppa

Norsk fisksoppa

Gör en redning av smör och vetemjöl och späd den sedan med mjölk och lite fiskbuljong och låt koka upp
Sashimi
 – enkelt recept

Sashimi
 – enkelt recept

Skär laxen i cirka 3 millimeter tjocka skivor. Lägg upp på portionsfat. Strö över rostade svarta och ljusa sesamfrön
Lyxig fiskgratäng med räkor och parmesan

Lyxig fiskgratäng med räkor och parmesan

Ingredienser Potatispuré 1 kg mjölig potatis 25 g smör 3 äggulor 1/2 dl rapsolja 1 1/2 dl riven parmesanost 1/2 tsk salt 1/2 krm peppar 1 krm riven muskotnöt Räkor 500 g räkor med skal Svampfräs 250 g champinjoner 2 msk smör 200 g fryst, tinad bladspenat 1 1/2 krm salt 1 krm peppar Vitvinsås 2 schalottenlökar 2 msk smör 2 msk vetemjöl 2 dl torrt vitt vin 2 msk koncentrerad fiskfond 5 dl vatten 2 1/2 dl vispgrädde 1 krm salt 1 krm kajennpeppar 600 g torskryggfilé (MSC-märkt) 1 1/2 krm salt 1/2 krm peppar Till garnering dill Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Fiskgratäng med broccoli och dragon

Fiskgratäng med broccoli och dragon

4 600 g färsk eller fryst fisk, t ex torsk, kolja, sej eller hoki 250 g broccoli vatten salt 4 msk vetemjöl 3 dl fiskbuljong (tärning vatten) 1 dl grädde 1/2 tsk medelhavssalt 1/2 krm kajennpeppar 1 msk hackad dragon 1 - 1 1/2 dl riven ost Lägg till i inköpslistan