Fisk

Fisk

Lax i krämig sås med hummersmak

Lax i krämig sås med hummersmak

600 g laxfilé. 11 dl vatten. 13 msk hummerfond. 11 dl crème fraîche. 12. 5 dl mellangrädde. 12 tsk fransk senap
Toskansk krämig lax med vitlök

Toskansk krämig lax med vitlök

1Smält smöret i resterande juice som kvar i pannan från fisken. 2 laxfiléer. 1salt och peppar. 11 tsk olivolja
Gräddpocherad torsk med bacon

Gräddpocherad torsk med bacon

1  600 g Torsk eller annan vit fisk. 1  1 msk Fiskfond.   1 Pkt bacon. 1  1 msk Smör. 1  600 g Torsk eller annan vit fisk
Laxpudding på Ernst Kirchsteigers vis

Laxpudding på Ernst Kirchsteigers vis

2,5 kg potatis, kokt kall 1 msk smör 500 g laxfilé 500 g gravad lax 2 knippen dill 10 ägg 2 dl grädde 8 dl mjölk salt (efter smak) peppar (efter smak)
Citron- och timjangravad lax

Citron- och timjangravad lax

Ta bort alla ben med en fisktång (investera i en bra om du inte redan har en). Nog ska du väl grava laxen själv till påsk
Varmrökt lax med grön sås

Varmrökt lax med grön sås

Lägg in laxen i folie och värm i ugn ca 30 minuter. Öppna och känn efter att den är klar. Dela gurkan på längden, gröp ur kärnorna och skiva den