Fisk

Fisk

Norsk fisksoppa

Norsk fisksoppa

Gör en redning av smör och vetemjöl och späd den sedan med mjölk och lite fiskbuljong och låt koka upp
Sashimi
 – enkelt recept

Sashimi
 – enkelt recept

Skär laxen i cirka 3 millimeter tjocka skivor. Lägg upp på portionsfat. Strö över rostade svarta och ljusa sesamfrön
Lyxig fiskgratäng med räkor och parmesan

Lyxig fiskgratäng med räkor och parmesan

Ingredienser Potatispuré 1 kg mjölig potatis 25 g smör 3 äggulor 1/2 dl rapsolja 1 1/2 dl riven parmesanost 1/2 tsk salt 1/2 krm peppar 1 krm riven muskotnöt Räkor 500 g räkor med skal Svampfräs 250 g champinjoner 2 msk smör 200 g fryst, tinad bladspenat 1 1/2 krm salt 1 krm peppar Vitvinsås 2 schalottenlökar 2 msk smör 2 msk vetemjöl 2 dl torrt vitt vin 2 msk koncentrerad fiskfond 5 dl vatten 2 1/2 dl vispgrädde 1 krm salt 1 krm kajennpeppar 600 g torskryggfilé (MSC-märkt) 1 1/2 krm salt 1/2 krm peppar Till garnering dill Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Fiskgratäng med broccoli och dragon

Fiskgratäng med broccoli och dragon

4 600 g färsk eller fryst fisk, t ex torsk, kolja, sej eller hoki 250 g broccoli vatten salt 4 msk vetemjöl 3 dl fiskbuljong (tärning vatten) 1 dl grädde 1/2 tsk medelhavssalt 1/2 krm kajennpeppar 1 msk hackad dragon 1 - 1 1/2 dl riven ost Lägg till i inköpslistan
Melkers sjömanstorsk

Melkers sjömanstorsk

Melkers sjömanstorsk Ingredienser / inköpslista + - 800 g Norsk Torskfilé 3 st lök, gul 12 st potatis 33 cl öl 1 st lagerblad salt peppar 1 tärning grönsaksbuljong Se andra recept »
Hummergratinerad spätta med broccoli på Tinas vis

Hummergratinerad spätta med broccoli på Tinas vis

Ingredienser Portioner. 4 900 g fast potatis 800 g rödspätta 1/2 tsk salt 1 krm peppar 250 g broccoli 1 msk olja 2 vitlöksklyftor 1 burk hummersoppa (à 295 g) 1 1/2 dl grädde 1 äggula Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Havreprodukter 5
Ugnsbakad lax i krämig sås

Ugnsbakad lax i krämig sås

Gör såhär. Värm ugnen till 200°. Tvätta och strimla purjolöken. Lägg purjolöken i botten av en ugnsform. Skär laxen i portionsbitar, ta bort skinnet, och lägg över purjolöken
Lax Walewska på Gourmetmorsans vis!

Lax Walewska på Gourmetmorsans vis!

Koka ihop vittvinet och fiskbuljongen till hälften. 5 dl stark fiskbuljong1 msk smör1 msk mjöl4-5 dl vispgrädde75 g nyriven parmesan1 st äggula2 msk smörsaltDuchessepotatis. 5 dl stark fiskbuljong
Skärgårdssoppa, s/s Norrtelje

Skärgårdssoppa, s/s Norrtelje

1 kg fisk 0,25 rotselleri 2 morötter 1 fänkål 1 purjolök 2 msk olivolja 1 krm torkad timjan 1 krm torkad basilika 1 krm torkad rosmarin 1 l fiskbuljong 2 dl vitt vin 1 dl grädde 1 äggula salt vitpeppar citron dill, hackad persilja, hackad