Fisk

Fisk

Fisksoppa med rotfrukter och dill

Fisksoppa med rotfrukter och dill

Tärna fisken, salta den och lägg åt sidan. Häll på grädde och lägg i fisken. Fisksoppa med rotfrukter (4 port. 1 l fisk- eller grönsaksbuljong (vatten + tärning/fond). Låt koka ytterligare 5 min, tills fisken är fast och vit. 1 l fisk- eller grönsaksbuljong (vatten + tärning/fond)
Fransk löksill på matjes

Fransk löksill på matjes

Lägg filéerna i blöt ca 2 timmar i en bunke med kallt vatten. Längre tid om sillen är hård, men den får inte bli "smaklös"
Löksill med dill

Löksill med dill

Koka upp ättikssprit, vatten och socker, och låt kallna. Låt sillen rinna av och skär i bitar. Varva sill, kryddpeppar, lagerblad, skivad purjolök, lök och dill
SILL MED VÄSTERBOTTENOST

SILL MED VÄSTERBOTTENOST

1. Häll bort lagen från sillen (skär sillen i bitar om du använder hela filéer). 2. Blanda samman majonnäs, crème fraiche, dill och riven ost
Borgmästaretoast med räkor

Borgmästaretoast med räkor

Häll av räkorna och låt all vätska droppa bort ordentligt (man kan krama ur dem lätt). Blanda räkor, majonnäs, löjrom (spara lite till garnering) och färsk riven pepparrot
Räk- och avokadoröra med lime och chili

Räk- och avokadoröra med lime och chili

Riv i vitlök och häll i fisksås. 11 msk fisksås. 12-3 lime, rivet zest och pressad juice 1 klyfta vitlök, riven 1 msk fisksås salt peppar 200 g handskalade räkor 2 avokado 1 mango, fint tärnad 0,5 gurka (liten) 0,25 rödlök 0,5-1 röd chilifrukt 1 knippe koriander ev små hjärtsalladsblad att servera röran iRiv zest från 1 lime och pressa saft från alla
Halländsk Laxpudding

Halländsk Laxpudding

4 portioner Ingredienser 700 g Fakse eller annan fast potatis 250 g rimmad lax (rökt eller gravad) 3 msk lök 2 msk smör 2 st ägg 2½ dl matlagningsgrädde eller mjölk 1 krm vitpeppar 1 dl finklippt dill Till servering
Louise johanssons sandefjordsgryta

Louise johanssons sandefjordsgryta

Ingredienser Sandefjordsgryta 500 gram fisk , blandad 0,5 st purjolök(ar) 250 gram sockerärtor , tinade 2 dl vitt vin 2 dl grädde 1,5 dl crème fraiche 2 dl vatten 2 msk fiskfond 1 salt 1 cayennepeppar 1 burk(ar) kräftstjärtar 1 dl dill 0,5 st Citron , saft Köp receptet Näringsvärde Kcal
Kräftströmming

Kräftströmming

Skölj strömmingen och klipp bort ryggfenorna. Salta och peppra. Vik filéerna dubbla med den köttiga sidan utåt och lägg dem lite omlott i en smord ugnssäker form
Torskrygg med spenat och gul curry

Torskrygg med spenat och gul curry

Tillsätt spenat och fisk och koka under lock i. (4 port. ). 4 st. torskrygg. à 125 gr. 200 g färsk spenat. 1 burk kokosmjölk 400 g
Räkomelett med avokado

Räkomelett med avokado

Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Smält smör i en stekpanna och häll i smeten. Stek på medelvärme och peta lite i omeletten så att smeten rinner ner
Kräft- och fiskpanna med dill och tomat

Kräft- och fiskpanna med dill och tomat

Ingredienser Portioner. 4 400 g sejfilé 900 g potatis Sås 1 burk kräftstjärtar i lake (à 360 g) 1 gul lök 1 msk olja 1 1/2 dl lag från kräftor 2 1/2 dl mellangrädde 1 msk majsstärkelse (Maizena) 4 tomater 2 msk hackad dill 1 citron salt och peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Lyxig torskgratäng med kräftstjärtar

Lyxig torskgratäng med kräftstjärtar

Låt kräftstjärtarna rinna av, fördela dem jämnt över fisken och häll till sist över såsen. Anette fyller 50 och bjöd på en god fiskgratäng. Gratinera i ugnen ca 20 min eller tills fisken är klar