kallrökt lax, skivad. Vispa färskost och crème fraiche med elvisp, det ska bli spritsbart. Rulla ihop laxskivorna som en ros, lägg på ett fat och spritsa krämen i mitten
8 bufféportioner 250 g färsk smördeg 1 äggula 1 tsk vallmofrön 100 g lagrad hårdost (Svecia) 1 dl crème fraiche salt och peppar 150 g najadlax 1 ask smörgåskrasse Lägg till i inköpslistan
Har du väl smakat den så är det svårt att gå tillbaka och äta den vanliga laxen faktiskt. Bryn smöret (klicka på länken för instruktion till hur man bryner smör) och låt det svalna av något
Ta ut laxen i god tid ur kylen så att den är rumstempererad. Lägg upp laxen på ett fat. Strö rädisor, lök, citron och gräslök över laxen och häll på det varma smöret och servera
400 g lax, gärna salma eller fröya 5 cm färsk ingefära 0,5 chilifrukt 2 klyftor vitlök, finrivna 100 g smör, att bryna 2 limefrukter, finrivet skal och saft 0,5 dl japansk soja 1 msk sesamolja 400 g broccoli, i tunna buketter 2 salladslökar 1 kruka färsk koriander
Bottna med skivad potatis, hackade ägg, lätt smörstekt lax samt finhackade kryddor. Börja med att koka polisen och äggen, skiva potatisen och hacka äggen
Ta ut laxen i god tid ur kylen så att den är rumstempererad. Lägg upp laxen på ett fat. Strö rädisor, lök, citron och gräslök över laxen och häll på det varma smöret och servera
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.