2 msk lammkrydda färdig (spiskummin. Börja med att göra snitt i lammsteken. Blanda alla ingredienser utom lök ,vitlök och spara 1 msk houng till senare
Krydda steken med någon god kryddblandning som tex lammkrydda eller herbes de provence. 1 kg lammsteknågra vitlöksklyftorlammkrydda eller någon någon annan god kryddblandningsalt och pepparSkär några snitt i lammsteken och tryck in skivad vitlök
Lamm är ett sådant kött som jag ätit väldigt lite, men så kom jag kom till Norge. Här äts det lamm lite nu och då och många festmåltider är lagade just på lamm eller får
2 msk lammkrydda eller torkad mynta. Vik upp lammbogen och gnid in med honung, vitlök och kryddor. Rulla ihop bogen och snitta ett rutmönster i fettkappan med en vass kniv
Lammfärsfyllda paprikor som gratineras i ugnen är jättegott. Ingredienser. 6-8 st paprikor 1 lök 2 vitlöksklyftor 1 kg lammfärs 2,5 tsk lamb rub kryddblandning 3 tsk persilja 3 dl krossade tomater salt efter smak
Tillsätt tomaterna - dela dem lite - tomatpuré, och lammkrydda, och koka under lock en halvtimme. 3 stora paprikor, gärna i blandade färger400 g lammfärs2 vitlöksklyftor1 burk skalade hela tomater2 msk tomatpuré1 msk lammkrydda - min kom från The Spice Treesalt, svartpepparolivolja till stekning½ burk smetana200 g getost2 msk färskost med vitlökssmak - av getmjölk½ dl naturella pistaschnötterDela och kärna ur paprikorna, och ställ i en ugnsfast form
1 tsk lammkrydda (salvia. Det här är en lammstek, som får "lammhatare" att tycka om lamm. Har bjudit många gäster, som sagt att dom inte tycker om lamm
Dennis lammkrydda (som mest består av oregano, resten har jag inte lyckats lista ut) resterna från en kruka timjan samt en kruka oregano slatt grädde, slatt creme fraiche, större slurk mjölk de sorgliga resterna av en l'Affine au Chablis (ost av ungefär sån här typ) och en Gullspira timjan (som egentligen är alldeles för god för att sluta sitt liv i en gratäng) samt de sista matskedarna av julens Stilton saltåpeppar Blanda
Salta och peppra kotletterna samt strö över av lammkryddan på båda sidorna och lägg ner dem i karotten, strö över resten av vitlöken, häll över lite olivolja så att alla kotletterna får ett tunt lager olja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.