Vinnaren av en Crock Pot är nu dragen!
Mor-Mia´s
Mor-Mia´s
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 Mitt bästa tips är att
  • 4. alltid använda termometer så att det blir (önskad) rätt temperatur
  • 4 Vi brukar använda kött av bra kvalitet
  • 6 Jag brukar fruktmöra mitt kött med t
  • 7 Jag brukar alltid marinera köttet i slutet utav grillningen
  • 8 Min marinering beror självklart på råvaran och eftersom jag helst äter vilt eller lamm så väljer jag lammarinaden här och nu.Jag gör det väldigt enkelt för jag blandar vitlöksmarinad, allroundmarinad, olivolja samt särskild lammkrydda från Visby. Häll blandningen i en plastpåse och lägg därefter i köttet. Låt det ligga minst sex timmar -vänd det någon gång. Grilla det sedan lite hastigt först och sedan under lock. Blir bara hur gott som helst!
  • 10 Om mitt tips är så jättebra vet jag inte men jag lägger aldrig kalla varor på grillen. Marinerar i bl a balsamvinäger. Har jag kiwi använder jag det och det funkar.
  • 12 Mitt bästa grilltips för att få köttet mört till grillningen är att köpa svenskt kött, gärna med insprängt fett, gnida in köttet med en god kryddblandning ett par timmar innan grillning och sedan grilla det långsamt med indirekt värme
  • 13 Använd fina råvaror och blanda din marinad efter vad du har hemma. Jag brukar alltid ha i lite vitlök och gärna färska örter. Låt köttet ligga i marinaden minst fyra timmar. Vänd det ibland. Ta fram köttet så det blir i rumstempererat innan grillningen och låt det vila efteråt.
  • 14 Jag tycker att bästa förslagen för mört och saftigt grillat kött är, marinad i minst 1 dygn, rumstemperatur ca 1 timma innan grill, vrid några varv med pepparkvarnen, grovsalt 30 sekunder innan du tar av köttet.Men, som du skriver, att koka kött med ben först är klokt, kycklingklubbor, revben, och fläskarre med ben, bästa resultat, sedan glaze…. och Grilla!Mina revben till jul gör jag så, kokas, sedan grillas långsamt i ugnen, saftigt resultat!
  • 15 Jag tycker det är viktigt med bra kött, gärna köpt i någon gårdsbutik i närheten. Annars är en god marinad något som gör en oerhörd skillnad på kött :)
  • 16 Mitt knep för att köttet ska bli mört är att först låta det ligga framme tills köttet är rumstempererat
  • 17 För att återknyta till kamben
  • 18 Jag brukar marinera fläsk eller oxfilé i en marinad av fylligt rödvin soya olivolja och färska kryddor
  • 19 Gör en god marinad där det som ska gillas får ligga länge

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.