4. alltid
använda termometer så att det blir (önskad) rätt temperatur
4 Vi
brukar använda kött av bra kvalitet
6 Jag
brukar fruktmöra mitt kött med t
7 Jag
brukar alltid marinera köttet i slutet utav grillningen
8 Min
marinering beror självklart på råvaran och eftersom jag helst äter vilt eller lamm så väljer jag lammarinaden här och nu.Jag gör det väldigt enkelt för jag blandar vitlöksmarinad, allroundmarinad, olivolja samt särskild lammkrydda från Visby. Häll blandningen i en plastpåse och lägg därefter i köttet. Låt det ligga minst sex timmar -vänd det någon gång. Grilla det sedan lite hastigt först och sedan under lock. Blir bara hur gott som helst!
10 Om
mitt tips är så jättebra vet jag inte men jag lägger aldrig kalla varor på grillen. Marinerar i bl a balsamvinäger. Har jag kiwi använder jag det och det funkar.
12 Mitt
bästa grilltips för att få köttet mört till grillningen är att köpa svenskt kött, gärna med insprängt fett, gnida in köttet med en god kryddblandning ett par timmar innan grillning och sedan grilla det långsamt med indirekt värme
13 Använd
fina råvaror och blanda din marinad efter vad du har hemma. Jag brukar alltid ha i lite vitlök och gärna färska örter. Låt köttet ligga i marinaden minst fyra timmar. Vänd det ibland. Ta fram köttet så det blir i rumstempererat innan grillningen och låt det vila efteråt.
14 Jag
tycker att bästa förslagen för mört och saftigt grillat kött är, marinad i minst 1 dygn, rumstemperatur ca 1 timma innan grill, vrid några varv med pepparkvarnen, grovsalt 30 sekunder innan du tar av köttet.Men, som du skriver, att koka kött med ben först är klokt, kycklingklubbor, revben, och fläskarre med ben, bästa resultat, sedan glaze…. och Grilla!Mina revben till jul gör jag så, kokas, sedan grillas långsamt i ugnen, saftigt resultat!
15 Jag
tycker det är viktigt med bra kött, gärna köpt i någon gårdsbutik i närheten. Annars är en god marinad något som gör en oerhörd skillnad på kött :)
16 Mitt
knep för att köttet ska bli mört är att först låta det ligga framme tills köttet är rumstempererat
17 För
att återknyta till kamben
18 Jag
brukar marinera fläsk eller oxfilé i en marinad av fylligt rödvin soya olivolja och färska kryddor
19 Gör
en god marinad där det som ska gillas får ligga länge
Nuär vi tillbaka i vardagenigen och så här års använder jag min CrockPotenormt mycket. Det är så skönt att bara stoppa ner alla ingredienser i grytan och så tillagar sig maten själv
Under vintern har det blivit mycket soppa som serverats, men det känner vi inte alls för vid dennatiden på året, även om det inte riktigt känns som någon högsommar än (just som jag skriver detta så börjar det falla droppar av modell XL utanför fönstret
Det bästa med denna typ av bollar är att man känner sig. Jag var på presseventet och smakade på dessa tårtor och enav de som jag gillade mest var en tårta som smakade kardemumma
Det härärden bästa tiden (tillsammans med julen) på året enligt mig och jag vill inte att den ska rusa på som ett skenande expresståg, utan jag vill ha Skalmanstempo och njuta av varje sekund
Ät som denär till pasta av valfri sort (vanlig, fullkorn, bönpasta, svarvad zucchini) eller vill man lyxa till det häller man i en burk creme fraiche paprika/chili innan servering
Skär upp köttet i lagom grytbitar och lägg över i Crockpoten. -) Det ärverkligen superbra att kunna slänga in maten i den på morgonen och på eftermiddagen så har man himmelskt ljuvligt gott mört kött att äta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.