Ös lammsteken några gånger med skyn under stekningen. Köpte ett halvt lamm på en gård utanför Norrtälje för ett tag sen, så passade på att testa detta receptet när vi ändå hade lammstek i frysen
Stick med en kniv hål längs med steken och stoppa in (späcka in) vitlöksklyftorna och örterna. Bryn grönsakerna med en stund i pannan eller i en annan panna vid sidan
Servera medpotatisgratäng och en god sås. Gör små hål i steken och späcka den med vitlöken. Bryn lammsteken i smör och rapsolja tills den får en fin stekyta
Massera in det ordentligt i köttet och bind om allt med ett steksnöre. Potatisgratäng. När den visar önskad innertemperatur tas den ut och viras in i rejält med folie för vilning
Gör små hål i lammstekenmed spetsen på en vass kniv och fyll med vitlök och små rosmarinkvistar. Lägg potatisarna i en ugnsfast form med den skårade sidan upp
• Servera lammstekenmedpotatisgratäng och kokta haricots verts. Ös lammsteken några gånger med. • Förbered potatisgratängen under tiden som lammsteken är i
Servera med klassisk potatisgratäng eller en god sallad. Toppa lammstekenmed några smörklickar. Jag valde att krydda med klassikerna rosmarin, timjan, vitlök och lite citronzest
Till lammet åt vi ugnsrostade grönsaker samt en fräsch sås gjord med ingefära och rosmarin. Lammstek. De senaste åren har vi ätit lamm vid påsk och i år testade jag att tillaga lammsteken i min Crock Pot
Gnid in hela lammstekenmed smörblandningen och även där benet har suttit så det blir inuti. Putsa lammsteken fri från hinnor och även fett om det är mycket fett på den
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.