God mat

God mat

kött, fågel, fisk
Pappardelle bolognese bianco

Pappardelle bolognese bianco

Namnet Bolognese Bianco beror helt enkelt på att det är lite som en köttfärssås utan tomatsåsen. När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden
Torsk med äggsås

Torsk med äggsås

Tina fisken om den är fryst. Lägg fisken på en tallrik. Salta och peppra och låt den ligga i 10 minuter. Lägg ner fisken i en kastrull med 5 dl kokande vatten
Äggsås, grundrecept

Äggsås, grundrecept

Smält smöret i en tjockbottnad kastrull, tillsätt mjölet och låt det fräsa under omrörning ett ögonblick
Tjälknöl

Tjälknöl

Ingredienser 1,5 kg älgstek , fryst & benfri, alt
Köttfärssoppa - Linneas skafferi

Köttfärssoppa - Linneas skafferi

Tillsätt salsan, vatten, fond, rödvin, lagerblad och de krossade tomaterna. Soppan kan ätas på direkten och är på det viset en perfekt maträtt att bjuda på om man har lite snålt om tid
Räkcrepes

Räkcrepes

Vispa ut mjölet i 3 dl av mjölken. Tillsätt resten av mjölken, ägg och salt och vispa till en slät smet
Höstgryta med lövbiff – recept

Höstgryta med lövbiff – recept

Häll på matlagningsgrädden, soya och buljong, låt koka upp och småputtra en stund. 4 dl matlagningsgrädde
Goda soppan!

Goda soppan!

Efter alla helger och frosseri kan det vara skönt att låta magen vila lite. Jag brukar koka en hel del soppor efter julhelgen
Krämig soppa på broccoli

Krämig soppa på broccoli

Broccolisoppa med salamistrimlor 2 port. 250 g förvälld broccoli. 2 dl grädde/kokosgrädde. 2 dl kycklingbuljong
Skånsk kalops

Skånsk kalops

Skär köttet i stora tärningar. Hetta upp smör i en gjutjärnsgryta och bryn köttet runt om i omgångar. Lägg över köttet i en skål allteftersom
Blomkålslåda

Blomkålslåda

Rör sedan ihop grädde, ägg, Philadelphia ost, soja, tomatpuré och vitlök. 1 msk tomatpure. Sätt ugnen på 200 grader Skär ner blomkålen i mindre bitar och koka de i lättsaltat vatten, koka i bara några minuter tills de börjar att mjukna