Lammstek i crock pot med fetaostkräm och frasig sötpotatis
www.landleyskok.se
www.landleyskok.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Lammstek i crock pot
  • 1800 g lammstek
  • steksnöre
  • salt, peppar, lammkrydda, persillade
  • 25 g smör
  • 1 citron
  • 1 lime
  • 1/2 gul lök
  • 1 liten morot
  • 4 vitlökar
  • 1/2 kruka timjan
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 dl vatten
  • 1 Frasig sötpotatis:
  • 1700 g  fast potatis
  • 700 g  sötpotatis
  • 1,5 tsk bakpulver
  • olja
  • salt
  • 1 Nöttopping:
  • 11,5 dl  mandel
  • 1 gul lök
  • 0,5 dl  svarta sesamfrön
  • 2 msk hackad persilja
  • 2 msk hackad timjan
  • 1 Vispad fetaostkräm:
  • 12 dl  creme fraiche
  • 150 g fetaost
  • salt, peppar1. Ansa lammfilén från segt fett och knyt upp den med ett steksnöre. Klappa in kryddor runt om. Smält smör i en stekpanna och bryn lammsteken runt om. Lyft över lammsteken i Crock Poten och slå av smöret över lammsteken. Pressa över saft från citron och lime, grovhacka gul lök, morot och vitlök och fördela ut runt om. Riv över timjan och slå på balsamvinäger och vatten. Kör Crock Poten på lägsta temperatur i 5 timmar. Lagar du detta i ugnen, ställ ugnen på 100°C och låt lammsteken gå i cirka 3-4 timmar i en ugnsfast gryta med locket på – även en lergryta går bra. Vänd gärna lammsteken varje timme och ös med skyn.
  • 12. Skala och skär potatisen till bitar – håll den vanliga potatisen och sötpotatisen för sig. Koka upp en kastrull med vatten och bakpulver. Lägg i den vanliga potatisen och låt den koka i 10 minuter. När det är 4 minuter kvar, lägg i sötpotatisen. Slå av vattnet och ha ner potatisen i en ugnsfast form. Ringla över olja och salta. Ställ in formen i 225°C och kör tills potatisen blivit frasig – cirka 30 minuter. Tag gärna ut och skyffla om potatisen efter halva tiden.
  • 13. Hacka mandel och lök. Ha ner i en stekpanna och stek under omrörning till mandeln fått färg och löken mjuknat. Ha ner sesamfrön på slutet och låt dem stekas med cirka 1 minut. Ha ner i en skål och blanda med hackade örter.
  • 14. Smula fetaosten och rör ihop med creme fraiche. Vispa sedan cirka 1-2 minuter med en elvisp så den blir luftig. Smaka av med en nypa salt och peppar. Ha ner fetaostcremen i en spritspåse och spritsa ut en klick på varje tallrik.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.