Rostaderotsaker är en rätt som alltid funnits med. Det är bara att skära lite rotsaker och grönsaker i bitar, vänd runt i olja och kryddor, toppa med något gott och servera med någon god röra
lammkotletter. Tillsätt sedan oljan droppvis till en tjock kräm och smaka av med salt. Servera dom ugnsbakade grönsakerna med kotletterna och vitlökskrämen
Snitta lammkotletternas fettrand, krydda och stek dem hastigt på båda sidor i smöret på hög värme. Kör sellerin, utan vätskan som bildats, i matberedare med grädde och smör, smaka av med salt och peppar
Börja med vinägretten. Fräs löken tillsammans med lite olivolja, en timjankvist och ett lagerblad. Tillsätt buljong och rödvin och låt koka ner till hälften, smaksätt med salt och vitpeppar
Tvätta och torka potatisen, lägg i en ugnsfast form och ringla över rikligt med rapsolja. Blanda med crème fraiche och rom, smaksätt med några droppar citronsaft samt salt och peppar
Till detta kokade jag ihop en sås med vitt vin och örter. Rostaderotsaker var ett tag sedan vi hade och jag lade på några skivor getost mot slutet i ugnen
Servera nystekt torsk med brynt smör, riven ost, rostad potatis, rostade tomater och ruccolasallad. Vispa sedan smöret med elvisp, tillsätt olivolja och vispa tills det är fluffigt
slutligen kunde en tallrik med lammbog, rödvinssky och rostaderotsaker serveras. Â Den redan i bitar styckade lammbogen la jag upp i en ugnsform, gned in med salt och peppar, späckade med vitlöksbitar och färsk rosmarin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.