Tillsammans med den här krämigapolentan som fått koka i vitt vin och buljong samt smaksatts med tryffelolja, parmesan och färsk gräslök gjorde det inte sämre
Som jag skrivit om tidigare så har jag försökt att lära mig att gilla polenta. Förra gången som jag lagade polenta var faktiskt första gången som jag tyckte det blev gott (se det receptet här)
Krämigpolentamed ugnsrostade kikärtor, gremolata och confiterade tomater. En len, ostig polenta tillsammans med supersyrlig persilje- och citronröra, krispiga kikärtor och olivoljebakade tomater
Koka upp vattnet med fonden. Vispa ner polentan i den kokande buljongen. Rör ner parmesan, smör och tryffelolja, smaka av med svartpeppar och eventuellt lite salt och häll upp i skålar
Jag vet inte om det är för att konsistensen påminner om barndomens tröstande mannagrynsgröt eller för att det är en genuin ursäkt för att smaska i sig mängder med parmesan eller för att det bara värmer så gott och tar två minuter att tillaga som jag gillar polenta så mycket
Servera tillsammans med den krämigapecorinopolentan. Jag har ätit polentamed bland annat het tomatsås, freestajlad från besöket hos Annika, med riven zucchini och belugalinser och med stekt svamp
Krämigpolentamed lök, svamp och rosmarin. Men ger du den bara tillräckligt med kärlek under tillagningen så ska du se att den kommer ge dig samma kärlek tillbaka när du äter den
Krämigpolentamed mascarponeost. Hur ska man få med allt man vill i en rubrik. Precis innan servering häll i mascarponeosten och rör om tills polentan är krämig
4 Polenta 7 1/2 dl vatten 1 grönsaksbuljongtärning eller motsvarande mängd fond 1 1/2 dl polenta 50 g flagad parmesanost 2 msk smör eller margarin salt och peppar Fläskfilé ca 500 g fläskfilé 2 msk smör eller margarin Svampfräs 250 g champinjoner 1 tsk olja 1/2 kruka basilika 1/2 msk soja salt och peppar 2 tomater Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Om du upplever att polentan känns för tjock kan du späda med mer vatten. Under sommarperioden där man grillar och man vill äta allt som har med BBQ att göra, konsumerar jag en hel del Sweet baby ray´s
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.