Råraka600 g fast potatis, stor 1 dl smör, skirat salt. 1Skagenröra enligt Wretman400 g räkor med skal 0,5 dl majonnäs 1 tsk citron, pressad salt peppar. 1Garnering1liten pepparrot, riven 1 knippedill 4 klyftor citron 100 g sikrom, avhängd (eller löjrom)
När jag semestrade i Cape Cod för några år sedan åt jag hummer och ostron varje dag. Som ni kanske vet älskar jag skaldjur och där vid kusten finns det skaldjur i överflöd
Tillsätt mjölet och rör kraftigt med en träsked tills smeten släpper från botten och kanter. Rör i äggen, ett i taget, under kraftigtomrörning, använd elvisp
Blanda räkor, majonnäs, löjrom (spara litetillgarnering) och färsk riven pepparrot. Häll av räkorna och låt all vätska droppa bort ordentligt (man kan krama ur dem lätt)
Löjrom med klassiskatillbehör på potatisplättarLöjrom och potatis passar oerhört bra ihop. Portioner. En klassiker är löjrom med rösti, men här har viistället gjort mjuka och fluffigapotatisplättar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.