Avokadomousse med räkor och löjrom 60 räkor, handskalade, stora och MSC-märkta. 1 rödlök, finhackad 2 avokado 2,5 dl crème fraiche 1 tsk citron, pressad salt 60 räkor, handskalade, stora och MSC-märkta 0,5 dl löjrom, eller röd stenbitsrom MSC- märkta 0,5 kruka dill www.koket.se
Ostkorgar med skaldjursröra och färska räkor Ostkorgar. 2 dl västerbottensost. Skaldjursröra. 1 dl crème fraîche 3 msk majonnäs 2 msk purjolök, fint hackad 2 msk dill, fint hackad 170 g skalade räkor 100 g kräftstjärt 5 msk löjrom 0,5 msk citron, pressad 0,5 krm salt 0,5 krm svartpeppar 4 kvist färsk dill www.koket.se
Råraka med löjrom och rödlök 8 mjöliga potatisar 1 tsk salt 3 rödlökar, finhackade 160 g svensk löjrom 2 dl smetana el crème fraiche 4 msk rapsolja 4 msk smör 4 små dillkvistar 4 små klyftor citron peppar, nymalen www.koket.se
Löjrom i röstiskål Rösti med rå potatis6 fasta potatisar, stora vinterpotatisar 0,5 gul lök 2 msk smör 2 msk olivolja 0,5 tsk salt 1 krm vitpeppar, mald www.koket.se
Räksemla Avokado och chiliröra0,5 dl lättmajonnäs 2,5 dl lätt crème fraiche 0,5 dl chilisås 1-2 tsk sriracha 1 tsk citron, pressad 0,5 rödlök, finhackad 1 krm svartpeppar 1 tsk dill 1 avokado 400 g skalade räkor (stora) www.koket.se
Matjessill med ägg, brynt smör och citroncreme Smält smör i en kastrull på medelvärme. Rör ihop creme fraiche med citronsaft och en nypa salt. Servera med citroncremen www.landleyskok.se
Matjessill med brynt smör, ägg och rödlök, 4 port Vill man kan man lägga sillen på en bit kavring eller rågbröd. Ät omedelbart. Bryn smöret – det ska dofta lätt av kola när det är klart, och fördela runt sillarna Elsas Skafferi
Matjessill ”lerpotta” med brynt smör och rivet ägg Toppa potatisen medmatjessilloch rödlök. Häll på varmt bryntsmöroch toppa sedan med dillcreme och det rivna ägget www.koket.se
Matjessill med brynt smör, ägg och kapris hela matjessillfiléer. Bryn smöret gyllene och häll över hela anrättningen. Hacka ägg och rödlök. Skär matjessillen i fina bitar, gärna lite diagonalt Svt
Matjessill med brynt smör, ägg och rödlök, 4 port Vill man kan man lägga sillen på en bit kavring eller rågbröd. Matjessillmedbryntsmör, ägg. Ät omedelbartElsas Skafferi
Matjessill med brynt smör, rödbetor och ägg Skeda smöret över sillen och garnera med gräslök. Servera med potatis, äggklyftor och gärna bröd och ost Anna mitt i maten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.